Ποιοι είναι οι «δύο έως τρεις» «εκλεκτοί» του Λουτσέσκου;

Δημήτρης Μπούζας06 Ιουνίου 2021

Ακομπλεξάριστος, καλά «διαβασμένος» και προετοιμασμένος ακόμη και για τα πιο δύσκολα, όπως η περίπτωση της αναιτιολόγητης για πολλούς «απόδρασης»του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην διαδικτυακή «αναμέτρηση» του με τους δημοσιογράφους, άπλωσε με ένα επιδέξιο τρόπο τον... τραχανά του, προϊδεάζοντας... και προειδοποιώντας κατά περίσταση και ανάλογα με την κάθε ερώτηση τους εμπλεκόμενους και τους ενδιαφερόμενους. 

Όπου... τραχανάς σημειώστε: πλάνο. Άφησε χώρο και άνεση να ερμηνευτούν οι προθέσεις του, οι αντίστοιχες δεσμεύσεις του και υπερθεματίζοντας έφτασε στην διαβεβαίωση ποια θα είναι και η απόφαση εάν δεν πετύχει το στόχο του (θα φύγω μόνος μου). Ανάμεσα στα όσα ενδιαφέροντα, σαν μήνυμα περισσότερο και όχι σαν είδηση πέρασε η τοποθέτηση του για το εξαιρετικής σημασίας θέμα που αφορούσε τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. 
Το ρόστερ της οποίας απογυμνωμένο, αβαθές και άθλια ακρωτηριασμένο (το ποιος και το γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχουν καμία σημασία), κραυγάζει απεγνωσμένα για βοήθεια. Η πανθομολογούμενη αναγκαιότητα της ενίσχυσης του λογικά και διαπιστωμένα άμεσα, ήταν το πρώτο θέμα στην ατζέντα των προβλημάτων των κυπελλούχων. Από προχθές όμως και μετά τη δήλωση (και όχι την ερμηνεία της) του Ραζβάν θα πρέπει να ξεχαστεί. 

Ο Ρουμάνος κόουτς λέγοντας στα ίσα ότι «θα προχωρήσουμε σε δύο έως τρεις μεταγραφές» - πιθανότατα και με την σύμφωνη γνώμη του μεγαλομετόχου – έθαψε και την αναγκαιότητα και την διαπιστωμένη άποψη της μεγάλης και ποιοτικής ενίσχυσης. Κάτι βέβαια που δεν «ακούστηκε» καλά, αλλά έγινε αποδεκτό με κάποιες επιφυλάξεις. 
Άλλωστε υποτίθεται ότι ο Ραζβάν προχώρησε σε αυτήν την απόφαση με τα δικά του κριτήρια και τις δικές του αντίστοιχες ευθύνες. Μπορεί ο ίδιος να ποντάρει σε «αφυπνίσεις» και «ενεργοποιήσεις» που θα βοηθήσουν να συμπληρωθεί το έμψυχο υλικό με το οποίο θα διεκδικήσει την κορυφή. 

Ο περιορισμός «δύο έως τρεις» οδηγεί στο να υποθέσει κανείς ότι ήδη έχει προηγηθεί μεγάλη συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα, με τον μικρό κύκλο του εντοπισμού των υποψηφίων εκλεκτών να οδηγεί σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Επειδή η διαβεβαίωση ότι θα προέρχονται από το επάνω ράφι θεωρείται λογικό ο Ραζβάν να τους έχει ήδη εντοπίσει, εικάζεται πως θα έχουν γίνει και οι πρώτες επαφές και προσεγγίσεις. 

Ο Ρουμάνος κόουτς στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αφήνοντας να εννοηθεί βέβαια ότι θα αποκτηθούν για θέσεις που πονάει η ομάδα. Συνοψίζοντας σε ότι αφορά τη διαμόρφωση του ρόστερ, επιβάλλεται να τονιστεί ότι η κατάσταση είναι και παραμένει ακόμη ρευστή. Οι δανεισμοί, τα συμβόλαια που τελειώνουν, εκείνα που θα πρέπει να επεκταθούν όπως και οι «αφυπνίσεις» και οι επαναδραστηριοποιήσεις, μαζί με την ολοκλήρωση της απόκτησης των δύο έως τριών εκλεκτών, δυσκολεύουν κάπως, χωρίς να απογοητεύουν όμως τη μεγάλη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση των κυπελλούχων. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.