Ποιο είναι το μυστικό της «αδιαφορίας» για τις περιπτώσεις Δουβίκα και Φεράρι;

Δημήτρης Μπούζας05 Σεπτεμβρίου 2021

Τι εμπόδισε τον ΠΑΟΚ να προσπαθήσει να αποκτήσει τον χαρισματικό Δουβίκα, όπως τον παρότρυνε ο Μπέος και τι συνέβη και δεν ικανοποίησαν τον Γκαρσία αλλά και τον Λουτσέσκου που ήθελαν τον Φεράρι στην Τούμπα;

Προσωπικά έμεινα με την απορία γιατί οι υπεύθυνοι του μεταγραφικού σχεδιασμού (αν υπήρξε ποτέ τέτοιο πράγμα) των κυπελλούχων, δεν ασχολήθηκαν με την απόκτηση του ταλαντούχου Δουβίκα, ενός χαρισματικού νεαρού που στην κυριολεξία «έβγαζε μάτια», όπως επίσης και τι μεσολάβησε και ναυάγησε δύο φορές ο ερχομός του εξαιρετικού αριστερού αμυντικού Φεράρι. 

Τον τελευταίο τον ζήτησαν επίμονα και ο Γκαρσία και ο Λουτσέσκου γιατί τους έλυνε ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που είχαν. Κι έμεινα με την απορία γιατί και οι δύο «περιπτώσεις»... εμφανίστηκαν σε ένα σύλλογο φίλα προσκείμενο στον ΠΑΟΚ και μάλιστα σε μια περίοδο που οι σχέσεις του ισχυρού άνδρα της βολιώτικης ΠΑΕ Αχιλλέα Μπέου, τόσο με τους ανθρώπους της διοίκησης του ΠΑΟΚ όσο και με την οικογένεια Σαββίδη, ήταν κάτι παραπάνω από καλές. 

Σε σημείο μάλιστα να εμφανίζονται ή και να προκύπτουν «ενδείξεις» ότι ο έμπειρος περί τα ποδοσφαιρικά Δήμαρχος του Βόλου να βρίσκεται ένα βήμα πριν περάσει το κατώφλι της Τούμπας, για μια «ειδική συνεργασία». Είναι αλήθεια πως αυτή την αίσθηση την αποκόμισα όχι μόνο εγώ αλλά και όλοι όσοι άκουσαν τις σχετικές δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου στο Metropolis 95,5. 

Επίμονες και επαναληπτικές, οι οποίες αφορούσαν και την περίπτωση Δουβίκα αλλά και την αντίστοιχη του Φεράρι. Για μεν τον πρώτο τόνισε ότι ο ίδιος ήταν ανοιχτός και θα ήταν μεγάλη του χαρά ο Δουβίκας να καταλήξει σε μια ομάδα τόσο φιλική όπως είναι ο δικέφαλος. Επιβεβαίωνε με απόλυτο τρόπο ότι θα βοηθούσε όσο μπορούσε, εάν από την πλευρά των κυπελλούχων ξεκινούσε μια προσπάθεια να προσεγγίσουν το νεαρό παίκτη και να πείσουν το περιβάλλον του, που είχε «αποκρούσει» κάποιες άλλες προτάσεις, οι οποίες δεν ικανοποιούσαν.

 Ένα περιβάλλον που αναφερόταν στις επιδιώξεις του νεαρού να συνεχίσει στο εξωτερικό. Όπως και τελικά κατέληξε, αφήνοντας σε όλους εμάς την απορία αν στην περίπτωση του έγινε κάποια συγκεκριμένη σοβαρή προσπάθεια να συζητήσει μαζί του, να καταθέσει μια πρόταση που θα μπορούσε να του λύσει ή μάλλον να ανατρέψει όλους τους ενδοιασμούς του. 

Σε αυτό ακριβώς το σημείο ήταν πολύ χαρακτηριστικός ο Μπέος λέγοντας πως χωρίς να υπάρξει μία κίνηση προσέγγισης του παίκτη και ανταλλαγή απόψεων, δύσκολα μπορεί να υπάρξει σοβαρό αποτέλεσμα, παροτρύνοντας τους ανθρώπους ΠΑΟΚ να συνεννοηθούν με τον Δουβίκα και τους «δικούς του»: Εγώ ξέρω πως κάπως έτσι γίνονται οι σωστές και μεγάλες μεταγραφές», κατέληξε σε κάποια αποστροφή των δηλώσεων του ο Δήμαρχος Βόλου. 

Μιλάς με τον παίκτη και αν θέλεις να τον κερδίσεις δεν έχεις παρά να του καταθέσεις πρόταση που θα τον ενδιαφέρει. Από ότι φάνηκε όμως εκείνη την περίοδο δεν ακούστηκε τίποτα. Αν κάτι δηλαδή έγινε ή δεν έγινε για τον Δουβίκα. Βέβαια ένοχη σιωπή υπάρχει και σήμερα, βλέποντας από κάποιους που είδαν προχθές τον Δουβίκα με την φανέλα της Εθνικής ομάδας, μαθαίνοντας συγχρόνως ότι και στο εξωτερικό τα πάει περίφημα.

 Θα μου πείτε αυτά είναι περιττά, από τη στιγμή που οι φωστήρες της Μικράς Ασίας και το περιβόητο σκάουτινγκ του δικέφαλου δεν είχαν δει το παλικαράκι αυτό να αναδεικνύεται δεύτερος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος πίσω από τον Ελ Αραμπί και όχι φορώντας την φανέλα των πρωταθλητών, αλλά αυτή του ΝΠΣ Βόλου. 

Αναφέρουμε την περίπτωση γιατί έχει ιδιαίτερες διαστάσεις από τη στιγμή που υπήρχε εξασφαλισμένη η στήριξη και βοήθεια από πλευράς Μπέου και πιστεύουμε συγχρόνως ότι με μια σωστή διαχείριση, με μια ανάλογη πρόταση και με ένα τηλεφώνημα του Ιβάν στον παίκτη και στους δικούς του, θα είχε κλείσει θετικά για το δικέφαλο μια σπουδαία μεταγραφή. 

Στο περιθώριο όλων των ανωτέρω, μπορούμε να προσθέσουμε και μια δεύτερη ιστοριούλα πάλι με τον Αχιλλέα Μπέο διατεθειμένο να βοηθήσει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι δυστυχώς όμως επί μονίμου βάσεως βρίσκονται στην κοσμάρα τους. Αυτή αφορά την περίπτωση του Φεράρι, του οποίου η μεταγραφή δεν έγινε ποτέ παρά το γεγονός ότι τον παίκτη τον ζήτησαν και ο Γκαρσία και ο Λουτσέσκου. Κι εδώ επίσης με τον Μπέο να δηλώνει όχι απλά ότι ήταν ανοιχτός, αλλά και διατεθημένος να κλείσει η συμφωνία. 

Να σκεφτεί κανείς ότι τον Φεράρι τον ζητάει επίμονα σήμερα ο Παναθηναϊκός γιατί ο Γιοβάνοβιτς τον έχει στην κορυφή της λίστας. Ο Μπέος αρνήθηκε και ο Φεράρι έμεινε – προσωρινά – στο Βόλο. Οσο για εμάς με την σειρά μας μένουμε ακόμη με τις απορίες, τι κρύβεται και αν κρύβεται κάτι πίσω από αυτή την περίεργη διπλή «αδιαφορία».

ΥΓ1: Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε ο Ρουμάνος Μιτρίτσα στο χθεσινό διπλό της Νέας Μεσήμβριας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.