Κατσίφας: Ποινική δίωξη κατά του Αλβανού εισαγγελέα που θεώρησε αυτοκτονία τον θάνατό του!

Metrosport Team10 Νοεμβρίου 2021

Ποινική δίωξη κατά του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Αργυρόκαστρου, Γιουλιάν Τσάφκα, που θεώρησε αυτοκτονία τον θάνατο του Κωνσταντίνο Κατσίφα, άσκησε η Ειδική Εισαγγελία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς «SPAK» στην Αλβανία.

Σύμφωνα με το αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο «Top Channel», o Εισαγγελέας της «SPAK» Ντριτάν Πρένσι, άσκησε ποινική δίωξη κατά του Τσάφκα για «κατάχρηση εξουσίας» και «χρηματισμό».

Σύμφωνα το κατηγορητήριο, ο Τσάφκα έλαβε μέσω του δικηγόρου του κατηγορούμενου το ποσό των 3.000 ευρώ εκ των οποίων τα μισά προοριζόταν για τον ίδιο και το υπόλοιπο ποσό για τον Δικαστή της υπόθεσης με σκοπό την παύση της ποινικής δίωξης ή την έκδοση αθωωτικής απόφασης.

Να σημειωθεί πως προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Κατσίφα ήταν τόσο εμφανής, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της προέδρου του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου Αργυροκάστρου Σουέλα Ντάσι, που διέταξε τον περασμένο Οκτώβριο της συνέχιση της έρευνας από τον του Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αργυρόκαστρου, Γιουλιάν Τσάφκα που πλέον διώκεται.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, έπεσε νεκρός πριν από τρία χρόνια στο Βουλιαράτι, με δύο σφαίρες από καλάσνικοφ. 

Οι συγγενείς του θύματος ζήτησαν να τους γίνουν γνωστές οι ανακριτικές πράξεις που περιέχονται στον φάκελο, καθώς και η ιατροδικαστική εξέταση και η βαλλιστική εξέταση του αυτόματου όπλου, που είχε ο νεκρός μαζί του την ημέρα του γεγονότος. 

protothema.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.