Η λίστα που διχάζει: Ποια ελληνικά φαγητά είναι στα 100 χειρότερα του κόσμου

Metrosport Team21 Οκτωβρίου 2022

Μπορεί η ελληνική κουζίνα να φημίζεται ως μια από τις πιο διάσημες και ισορροπημένες του κόσμου, με ανθρώπους από όλο τον πλανήτη να επισκέπτονται την Ελλάδα αποκλειστικά και μόνο για να την δοκιμάσουν, αυτό όμως δεν σημαίνει πως μέσα στην τεράστια ποικιλία των φαγητών που περιέχει δεν υπάρχουν και κάποιες... παραφωνίες.

Το TasteAtlas, ένας από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς οδηγούς που ειδικεύεται στο θέμα των συνταγών από όλο τον κόσμο και συγκεντρώνει κριτικές, δημοσιοποίησε μια λίστα με τα φαγητά ανα τον κόσμο που συγκεντρώνουν την μικρότερη βαθμολογία στις κριτικές με αποτέλεσμα να θεωρούνται τα χειρότερα και ανάμεσα σε 100 πιάτα, η Ελλάδα έχει 3 συμμετοχές.

Συγκεκριμένα, στην θέση νούμερο 43 των χειρότερων φαγητών παγκοσμίων βρίσκουμε τις μπάμιες, κάτι δεν αποτελεί και μεγάλη έκπληξη, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ είναι το φαγητό που έρχεται στο μυαλό των περισσοτέρων, όταν ρωτούνται ποιο φαγητό τους αρέσει λιγότερο από όλα, ενώ άλλοι θεωρούν πως άδικα έχει την φήμη αυτή.

Φυσικά, τα γούστα και οι γεύσεις του καθενός είναι υποκειμενικά και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα στο επόμενο φαγητό που βρίσκουμε στην λίστα και δεν είναι άλλο από τον πατσά που βρίσκεται στην θέση νούμερο 47. Είναι γνωστό πως πρόκειται για ένα από τα φαγητά που διχάζουν όσο λίγα την κοινή γνώμη, αφού έχει φανατικούς λάτρεις αλλά και άλλους που... δεν θέλουν να το δουν στα μάτια τους.

Πιο κάτω και στην θέση νούμερο 70, βρίσκουμε την τελευταία ελληνική συνταγή που είναι το ρυζόγαλο, το οποίο απ'ότι φαίνεται δεν τρελάθηκαν όσοι το δοκίμασαν, αφού στην περιγραφή του στην εν λόγω ιστοσελίδα προτείνεται κυρίως σαν πρωινό και όχι ως επιδόρπιο που πολλοί το προτιμούν.

Στην λίστα επίσης βρίσκονται και το τουρκικό τουρλού, το οποίο είναι και αυτό αρκετά δημοφιλές στην Ελλάδα, όμως οι ξένοι το κατέταξαν αρκετά χαμηλά στην βαθμολογία, ενώ και το κανταίφι που είναι επίσης ένα γλυκό που αποτελεί το αγαπημένο πολλών Ελλήνων και έχει προέλευση από την Βοσνία τοποθετήθηκε στα 100 χειρότερα του κόσμου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.