Ποια Cisco; Μαθητές και γονείς το υπουργείο ξέρουν κι ότι στον ιδιωτικό τομέα τα συστήματα δουλεύουν

Δημήτρης Κανελλάκης09 Νοεμβρίου 2020

Δεν βοηθάει σε τίποτε το υπουργείο Παιδείας να λέει ότι “δεν φταίμε εμείς που έπεσε το σύστημα και δεν έκαναν τα παιδιά μάθημα την πρώτη μέρα της τηλεκπαίδευσης, είναι πρόβλημα της εταιρείας που το έχει αναλάβει και, μάλιστα, πανευρωπαϊκό όχι μόνο ελληνικό”

Ο κάθε γονιός σκέφτεται, και με το δίκιο του, ότι το υπουργείο Παιδείας δεν προετοιμάστηκε επαρκώς για την ώρα που θα ήταν αναγκαία η τηλεκπαίδευση.

Δεν θα ζητήσει ο κάθε μαθητής/τρια, ο κάθε γονιός, τα ρέστα από την εταιρεία στην οποία ανέθεσε την οργάνωση της τηλεκπαίδευσης το υπουργείο Παιδείας. Αυτή είναι δουλειά του υπουργείου.

Η υπουργός και οι συνεργάτες της όφειλαν, στο πλαίσιο των συνεννοήσεων και των όρων της συμφωνίας με την εν λόγω εταιρεία, να διασφαλίσει πλήρως τη λειτουργία του συστήματος. Να βάλει εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες οι οποίες θα εγγυώνται την απρόσκοπτη λειτουργία της πλατφόρμας μέσω της οποίας θα κάνουν τα μαθήματά τους οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων για τρεις εβδομάδες.

Ο κάθε μαθητής/τρια δημόσιου γυμνασίου και λυκείου, ο κάθε γονιός, ξέρει ότι, σε αντίθεση με το δημόσιο σχολείο, τα ιδιωτικά δούλεψαν κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα στις πλατφόρμες που επέλεξαν για την τηλεκπαίδευση. Οπως δουλεύουν κανονικότατα, χωρίς κανένα πρόβλημα, στις πλατφόρμες που επέλεξαν και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα. Δεν είναι ίδιος ο όγκος των μαθητών/τριών στα δημόσια σχολεία με τον όγκο στα ιδιωτικά σχολεία ή στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Ναι, αλλά δεν έχει και το κάθε ιδιωτικό σχολείο ή το κάθε φροντιστήριο ξένων γλωσσών τη δύναμη, τις δυνατότητες, την ισχύ ενός ολόκληρου κράτους.

Είναι πολύ άσχημο, από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργία της τηλεκπαίδευσης να πέφτει το σύστημα και να μην μπορούν να το... σηκώσουν. Να γίνεται μόνο η πρώτη ώρα μαθήματος και μετά τα παιδιά -που φοιτούν στο δημόσιο σχολείο- να είναι στο... play station, στο forthnite, στο instagram (ναι, όλα αυτά δουλεύανε κανονικότατα) ή όπου αλλού...

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία... Μακάρι να ήταν μόνο σήμερα το πρόβλημα. Μακάρι να λυθεί και να δουλέψει απρόσκοπτα από αύριο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, αλλά και οποτεδήποτε χρειαστεί αν τα παιδιά δεν θα μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο.

Διαφορετικά, θα προστεθεί και αυτό το στοιχείο σε όλα εκείνα που έχουν να κάνουν με την κριτική που ασκείται σχετικά με όσα έπρεπε να γίνουν (περισσότερα κρεβάτια στις ΜΕΘ, περισσότερα λεωφορεία στα ΜΜΜ), αλλά δεν έγιναν μεταξύ πρώτου και δεύτερου κύματος της πανδημίας...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.