Πογέτ και Πέλκας για την τριάρα κόντρα στη Β. Ιρλανδία

Metrosport Team28 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Γκουστάβο Πογέτ μιλώντας στη NOVA μετά τη νίκη επί της Β. Ιρλανδίας (3-1) τόνισε ότι ο Πέτρος Μάνταλος είναι ο άνθρωπός του, δικαιολογώντας τον τρόπο που πανηγύρισε το γκολ που σημείωσε ο παίκτης της ΑΕΚ! 

"Το πρώτο ημίχρονο ήταν δύσκολο και έντονο. Βρήκαμε αντίσταση από τους αντιπάλους και ήταν σωματικό. Η γρήγορη ισοφάριση μας δυσκόλεψε.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν κορυφή. Ήμασταν εκπληκτικοί τα κάνανε όλα. Οι επιθετικοί πηγαίναν για το γκολ, οι αμυνόμενοι αμυνόντουσαν εξαιρετικά, οι φουλ μπακ πηγαίναν πάνω κάτω. Ήμασταν εξαιρετικοί".

Για το τι είπε στους παίκτες του στο ημίχρονο: "Δεν θα σας πω. Θα σας πω μόνο ότι αυτά που είπαμε ήταν πολύ καλά".

Για το ότι Μασούρας και Πέλκας αποκάλυψαν ότι ο Πογέτ τους ζήτησε γκολ: "Τους είπα «παιδιά βάλτε γκολ» γιατί παίζετε στην επίθεση. Είναι πιο επιθετική η θέση τους. Το κάνανε χαίρομαι γι' αυτό και από εδώ και πέρα θα τους το ζητάω κάθε φορά".

Για τον πανηγυρισμό του στο γκολ του Μάνταλου και τι είναι γι' αυτόν: "Είναι ο άνθρωπός μου".

Για τη συνέχεια: "Είμαστε σε καλύτερη θέση σε σχέση με τον Φεβρουάριο. Το φετινό Νοέμβριο θα τον αξιοποιήσουμε αλλιώς. Θα χρησιμοποιήσουμε παίκτες που έχουν λιγότερο χρόνο συμμετοχής".


"Ο Πογέτ ζήτησε από μένα και τον Μασούρα ένα γκολ στη διάρκεια του αγώνα''

Από την πλευρά του ο σκόρερ του πρώτου τέρματος της Ελλάδας, Δημήτρης Πέλκας, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Όταν χάνεις ένα γκολ δεν σε ρίχνει σε πεισμώνει, το έχασα στην Κύπρο, σήμερα το κυνήγησα ξανά και ήρθε. Κρατάμε την αντίδραση που βγάλαμε σε σχέση με το ματς κόντρα στην Κύπρο. Πιστεύω πως αν είχαμε προηγηθεί στο σκορ ή αν ισοφάριζα θα ήταν άλλο ματς. Πήραμε το πλεονέκτημα έδρας σε περίπτωση που δεν περάσουμε και προχωράμε".

Για το τι έγινε στο πρώτο ημίχρονο:

"Στο πρώτο ημίχρονο αλλιώς περιμέναμε διαφορετικά τους Β. Ιρλανδούς και λίγο το χάσαμε. Στο ημίχρονο διορθώθηκε αυτό, μπήκαμε διαβασμένοι στο δεύτερο μέρος. Έπαιξε ρόλο η ανάπαυλα και τα όσα συζητήσαμε με τον προπονητή μας που το έβλεπε καθαρά από τον πάγκο. Μας μίλησε λίγο τακτικά, να δώσουμε επίσης και εμείς οι ίδιοι το κάτι παραπάνω. Επίσης να σας πω και ένα μυστικό πριν το ματς και την ομίλια του προπονητή. Όταν έφτασε σε εμένα και τον Μασούρα μας είπε από εσάς θέλω ένα γκολ σήμερα. Κρατάμε τη νίκη, το πλεονέκτημα και προχωράμε".

Για τη συνέχεια και την κλήρωση για το EURO 2024:

"Αγώνα με αγώνα, να δούμε πρώτα, την κλήρωση να παλέψουμε όλα τα ματς και στόχος είναι η απευθείας πρόκριση στο EURO. Μιλήσαμε όλοι οι ποδοσφαιριστές μόνοι μας. Να βγάλουμ,ε αντίδραση, εγωισμό, να δούμε τι έφταιξε στην Κύπρο. όλα παίζουν ρόλο, καλό μάθημα το προηγούμενο ματς, καλό και το σημερινό".

Για το που αφιέρωσε το γκολ:

"Το γκολ το αφιέρωσα στη γυναίκα μου και τον Λημνιό που καθόντουσαν μαζί και ήταν ο μεγάλος άτυχος. Όπως επίσης και στον γιατρό γιατί όταν ήρθα εδώ διαπίστωσα πως έχω σπάσει το δάχτυλο μου και με βοήθησε ώστε να μην πονάω σήμερα".


Μπακασέτας: ''Ευχαριστώ τους γιατρούς της Εθνικής''

Ο Τάσος Μπακασέτας μετά τη νίκη της Ελλάδας μίλησε για την ασίστ του στο γκολ του Μασούρα, ενώ ευχαρίστησε και τον γιατρό και τους φυσιοθεραπευτές της Εθνικής που τον βοήθησαν να αγωνιστεί.

''Θέλω αν ευχαριστήσω τον γιατρό της Εθνικής και τους φυσιοθεραπευτές γιατί χωρίς αυτούς δεν θα έπαιζα. Έκαναν τρομερή δουλειά, έκαναν ό,τι περνούσαν από το χέρι τους για να παίξω. Στο 2-1 κοντρολάρω για να σουτάρω, αλλά κάνω κακό κοντρόλ. Είδα λίγο το σορτσάκι το μπλε και πέρασα την πάσα. Ήμουν σίγουρος για τον Μασούρα ότι θα σκόραρε. Στο δεύτερο μέρος δεν δώσαμε περιθώρια, δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε. Θα υπάρχουν και ματς που δεν θα είμαστε καλοί, αλλά δείξαμε ότι καταλάβαμε τα λάθη μας και το αποδείξαμε''. 

Για την εικόνα της Εθνικής: ''Το λιθαράκι το έχουμε βάλει από τον Ιούνιο. Είμαστε σε καλό δρόμο, υπάρχει εμπειρία στην ομάδα, τα νέα παιδιά είναι πολύ κοντά σε εμάς τους πιο έμπειρους, οπότε είναι στο χέρι μας να παρουσιάζουμε το σημερινό πρόσωπο και να βελτιωνόμαστε''.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.