Παγκόσμια ανησυχία: Τέσσερις θάνατοι ποδοσφαιριστών τις τελευταίες μέρες!

Metrosport Team26 Δεκεμβρίου 2021

Μια τραγική εβδομάδα διανύει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο που τις τελευταίες μέρες θρηνεί για τέσσερις ποδοσφαιριστές που έφυγαν από τη ζωή.

Ο τελευταίος ήταν ο Αλγερινός Σοφιάν Λουκάρ, που μετά από σύγκρουση με αντίπαλο παίκτη έπεσε στον αγωνιστικό χώρο, συνέχισε το ματς, αλλά στη συνέχεια κατέρρευσε και έφυγε από τη ζωή στο νοσοκομείο.

Οι τρεις περιπτώσεις που προηγήθηκαν προκαλούν ανησυχία, διότι πρόκειται για αθλητές που «έφυγαν» στους αγωνιστικούς χώρους, είτε σε προπόνηση, είτε στην προθέρμανση. 

Όλα αυτά μέσα σε λίγες μέρες. Η ανησυχία είναι έκδηλη στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα, ο προβληματισμός μεγάλος και τα ερωτηματικά που εγείρονται και που πρέπει να απαντηθούν. 

Ποιες είναι οι περιπτώσεις 

Στην Αλγερία χθες, ο Σοφιάν Λουκάρ τραυματίστηκε σε μια σύγκρουση με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας του, επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο.

Λίγο αργότερα κατέρρευσε, έγινε προσπάθεια διακομιδής του σε νοσοκομείο αλλά πριν φτάσει σε αυτό κατέληξε από καρδιακή προσβολή.

Στο Ομάν, ο Μουχαλέντ Αλ-Ρακαντί, της Muscat FC, υπέστη έμφραγμα ενώ έκανε προθέρμανση στον αγώνα με την Suwaiq και παρότι μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, υπέκυψε λίγες ώρες αργότερα.


Στην Κροατία, ο 23χρονος ποδοσφαιριστής, Μαρίν Τσάτσιτς, της ΝΚ Νεχάι, κατέρρευσε στην προπόνηση της ομάδας του και δυστυχώς τρεις μέρες μετά εξέπνευσε.

Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, διαγνώστηκε με καρδιακή ανεπάρκεια και έπεσε σε κώμα. Τρεις μέρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Τέλος, στην Αίγυπτο ο τερματοφύλακας της Rabat & Anwar Αχμέντ Αμίν κατέρρευσε στα αποδυτήρια της ομάδας του μετά την προπόνηση.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου λίγο μετά εξέπνευσε.

Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, τέσσερις θάνατοι, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν και που σοκάρει την παγκόσμια αθλητική, αλλά και ιατρική κοινότητα…

Πηγή: mynews.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.