«Ποδόσφαιρο στην Αργεντινή σημαίνει πάθος, όλος ο κόσμος βγήκε στους δρόμους του Μπουένος Άιρες»

Metrosport Team19 Δεκεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε η Ελληνίδα γιατρός που μένει στο Μπουένος Άιρες, Χριστίνα Τσαρδίκου, και μίλησε για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Αργεντινή αλλά και τις αντιδράσεις του κόσμου μετά το τέλος του αγώνα.

Μεταξύ άλλων όσα είπε: «Εχω ζήσει και τα τρία Μουντιάλ της Αργεντινής, στο πρώτο ήμουν μικρή. Αυτή τη στιγμή το ζήσαμε με μεγάλη χαρά, ήταν εξαιρετικός αγώνας. Η Αργεντινή ήταν πολύ ανώτερη από τη Γαλλία, δείξαμε πως είμαστε γενναίοι, πως έχουμε πάθος. Αυτό σημαίνει το ποδόσφαιρο στην Αργεντινή, πάθος. Ο σύζυγός μου είναι Αργεντίνος και ο γιος μου είναι φανατικός με την Εθνική Ελλάδας και με την Εθνική Αργεντινής. Ο τελικός δεν ήταν για καρδιακούς, η πίεση όλων έφτασε στα ύψη. Φυσικά σε ένα παιχνίδι παίζει ρόλο και η τύχη, μπορούσε να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα. Στο τέλος του αγώνα υπήρξε μια σιωπή, παγώσαμε και ακούσαμε τη σιωπή. Αμέσως μετά όλος ο κόσμος βγήκε στους δρόμους να πανηγυρίσει» τόνισε αρχικά.

Για το πως αντέδρασε ο κόσμος που ο Μέσι φόρεσε την κελεμπία: «Ο Μέσι δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά επειδή ήθελε να τιμήσει τον Εμίρη που του έδωσε. Μετά όμως την έβγαλε την κελεμπία και πανηγύρισε μόνο με τη φανέλα της Εθνικής Αργεντινής. Ηταν δύσκολη στιγμή για τον Μέσι».

Για το πότε επιστρέφει η αποστολή: «Η κυβέρνηση ήθελε να πάει στο Προεδρικό Μέγαρο μόλις φτάσει η αποστολή, αλλά η Εθνική δεν θέλει να χρησιμοποιηθεί αυτό το τρόπαιο για πολιτικούς σκοπούς».

Για τον αγαπημένο της κερκίδας: «Ο αγαπημένος της κερκίδας ήταν ο Ντι Μαρία που έκανε πολύ καλό παιχνίδι».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.