Ποδόσφαιρο–κορωνοϊός, σημειώσατε…«Χ-1» ημίχρονο-τελικό

Μιχάλης Βραζιλιάνος06 Μαΐου 2020

Καλησπέρα Θεσσαλονίκη μου, καλησπέρα Μακεδονία μου, καλησπέρα σε όλη την Ελλάδα μου και όχι μόνο…

Την Πρωτομαγιά, την Παρασκευή, σε μία έκτακτη τηλεδιάσκεψη στην Ιταλία, οι ομάδες της Serie A τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ της ολοκλήρωσης της σεζόν άσχετα με το ότι είχε βγει προς τα έξω ότι τόσο η Τορίνο όσο και η Μπρέσια είχαν αντίθετη άποψη.

Πολύ ωραία… Δηλαδή, θα ξαναδούμε μπάλα στην Ιταλία σύντομα; Όχι βέβαια… Πρέπει να συμφωνήσει και η κυβέρνηση καθώς εάν η ιταλική ομοσπονδία δεν τροποποιήσει το πρωτόκολλο για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των παικτών, των προπονητών αλλά και του και προσωπικού από τον κορωνοϊό, τότε, αριβεντέρτσι… Αν δεν δοθεί συνέχεια στο πρωτάθλημα δε, τότε πολύ απλά, ναι μεν θα υπάρξουν προβιβασμοί και υποβιβασμοί, ωστόσο, το Scudetto δεν θα απονεμηθεί με τις ομάδες της Serie A να γίνονται πλέον 20.

Από την άλλη πλευρά, στην Πορτογαλία θα έχουμε ποδόσφαιρο (μόνο στη μεγάλη κατηγορία) το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, στην Γερμανία η Καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα παρθεί η απόφαση για την επιστροφή δράσης στην Bundesliga (μάλλον πάμε για 16 ή ακόμη και 23 Μαΐου) ενώ στην Αγγλία, στην τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής (φοβερό ε, όλοι την Πρωτομαγιά αποφάσισαν να συνεδριάσουν…), έπειτα από τέσσερις ολόκληρες ώρες συζητήσεων, επίσης αποφασίστηκε να τελειώσει η σαιζόν, με τις ομάδες να πατάνε και πάλι στο χορτάρι στις 8 Ιουνίου.

Αντίθετα με τους Ολλανδούς και τους Γάλλους λοιπόν, τα υπόλοιπα πρωταθλήματα (ακόμη και το δικό μας όπως όλα δείχνουν, εάν και εφόσον αφήσει το CAS εννοείται…), φαίνεται ότι θα αναδείξουν μέσα από τα εναπομείναντα παιχνίδια τους, κεκλεισμένων των θυρών φυσικά, όχι μόνο τους πρωταθλητές, αλλά και τις ομάδες που θα «τσεπώσουν» τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, αυτές που θα προβιβαστούν και φυσικά, αυτές που θα υποβιβαστούν, σε μία προσπάθεια όπως αντιλαμβάνεστε αντιμετώπισης -με θάρρος και θράσος- του κορωναϊού. Με την ελπίδα βέβαια, ότι όλα θα πάνε καλά έτσι; Διότι… αν στραβώσει κάτι και δεν πάνε όλα όπως πρέπει, τότε, κλάφτα Χαράλαμπε (αλήθεια, από πού βγήκε το… Χαράλαμπε και όχι το… κλάφτα Κωνσταντίνε ας πούμε;;).

Πάντως, εδώ, οφείλω να σας υπενθυμίσω ότι ακόμη και αν υπάρξουν κρούσματα κορωνοϊού μετά την επανέναρξη των πρωταθλημάτων δεξιά κι’ αριστερά, υπάρχει σχέδιο δράσης. Πολύ απλά, έστω και αν διαγνωστεί κάποιος από τους εμπλεκόμενους, είτε ποδοσφαιριστής, είτε προπονητής θετικός, τότε, δεν θα δοθεί οριστικό τέλος όπως φαντάζονται οι περισσότεροι. Θα δοθεί συνέχεια, ναι, θα δοθεί κανονικά συνέχεια, όπερ πάει να πει ότι θα πρέπει να έχουμε πολλά κρούσματα ώστε να αναθεωρήσουν τις αποφάσεις που πήραν. Απλά θα μπει σε καραντίνα το άτομο που προσβλήθηκε από τον ιό και από εκεί και πέρα θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για όλους.

Απλή στην ανάγνωση η λύση του προβλήματος αλλά βέβαια, κάπως δύσκολη στην πράξη καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι «στριμωγμένα». Ιδιαίτερα στριμωγμένα θα έλεγα. Αλίμονο…

Τips :

*** Θέλω να πω κάτι τώρα και να αναρωτηθείτε και εσείς αν έχω δίκιο ή όχι… Χθες συναντήθηκε λέει ο Πρωθυπουργός μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Προεδρικό, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ώστε να την ενημερώσει για τις εξελίξεις που αφορούν στον κορωνοϊό.

Μάλιστα… Ερωτώ λοιπόν: Γιατί; Συναντήθηκαν. Ε και;;; Δηλαδή ποιο το όφελος από αυτή τη συνάντηση; Πήρε συμβουλές από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός μας; Είναι ειδική επί του θέματος η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και έδωσε κάποιες λύσεις ή έστω ιδέες; Περιμένω μια απάντηση η οποία θα δικαιολογήσει μια τέτοια επίσκεψη. Μάλλον θα περιμένω έως… το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού.

Αλάτι & Πιπέρι:

*** Στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ αποφασίστηκε –όλως παραδόξως- αφαίρεση τριών βαθμών σε ό,τι αφορά στις ομάδες που δεν θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας μας.

Λέω όλως παραδόξως διότι πολύ απλά, δεν μου «κάθισε» καθόλου καλά αυτή η εξέλιξη. Δηλαδή, μία ομάδα που έχει ένα κάρο οικονομικά προβλήματα, θα την βγάζει καθαρή με μόλις τρεις βαθμούς μείον; Οι άλλες τι ρόλο βαράνε; Προσπαθούν και τα έχουν όλα στην εντέλεια και βλέπουν μία αντίπαλό τους απλά να μπαίνει στη χρονιά με τρείς πόντους πιο κάτω; Αν είναι δυνατόν… Ε, ας έδιναν σ’ αυτές τις ομάδες και κάνα… μπόνους λέω εγώ. Ελεος. Ελεος…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.