«Ποδοσφαιρική κτηνωδία» στο Φάληρο, δίκαιη επικράτηση στην Κρήτη

Δημήτρης Μπούζας19 Ιανουαρίου 2021

Το εθνικό μας ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα εξελίσσεται σε μια άθλια επανάληψη. Το ίδιο έργο, με τους ίδιους πρωταγωνστές και το ίδιο φινάλε. Για αυτό φρόντισαν τα καλόπαιδα του Τριτσώνη, όλα εξαρτημένα και αποδεδειγμένα καθοδηγούμενα από το ιερατείο της θρυλικής παράγκας που εξακολουθεί να ελέγχει τους πάντες και τα πάντα στο χώρο.

Νέα βαθμολογική λαθροχειρία είχαμε και χθες. Προστέθηκε στις ήδη υπάρχουσες με νέο ριφιφί με ένα ξεχωριστό δίδυμο (του πρώτου και του VARίστα) που από την ημέρα του ορισμού τους εξέπεμπαν το SOS στην περίπτωση που θα δυσκολευόταν η υπερομάδα του Μαρτίνς. Την οποία σημειωτέον πριν από λίγες ημέρες την αποκαθήλωσε και την ταπείνωσε αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ. Διαμαντόπουλος και Παπαδόπουλος (χωρίς να ξεχνάμε και τον προχθεσινό επίσης Σαλονικιό Γκορτσίλα που ήρθε σαν Άη Βασίλης στο προτελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού) ανέλαβαν το βάρος και την ευθύνη μιας επέμβασης χειρουργικής και άνευ αναισθητικού, προκειμένου να διασωθούν οι βαδιστές και καθημαγμένοι υπεράσοι της ομάδας της εύνοιας. Πριονοκορδέλα λοιπόν τύπου Σπάθα για να πάρουμε το τρίβαθμο και ας πάνε να λένε οι άλλοι ότι θέλουν.

Προτιμότερος από έναν επικήδειο που θα είχαμε αν τελικά το παιχνίδι έληγε όπως έπρεπε με την απώλεια δύο βαθμών, ένας «θρίαμβος» και μια τρισάθλια συγκάλυψη από την εμετική Αθηναιοπειραιώτικη προπαγάνδα. Όσοι είδαν το χθεσινό παιχνίδι έφριξαν στην κυριολεξία. Γιατί εκτός από το πέναλτι - μαϊμού και το εξωφρενικό και απίστευτο εφεύρημα του ρέφερι στο τελευταίο λεπτό που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα, είχαμε και την προκλητική συμπεριφορά του με τα σφυρίγματα του να είναι 90-10 υπέρ των γηπεδούχων. Προσθέστε λοιπόν στο μπλοκάκι σας δίπλα στα ονόματα των διαιτητών που «αποκεφάλισαν» τις μικρομεσαίες ομάδες στο Φάληρο γιατί δεν μπορούσαν ο Μαρτίνς και οι παίκτες του και τα ονόματα που προαναφέραμε. Και αν έχετε τη διάθεση χειροκροτήστε όλους αυτούς που νιώθουν την ανάγκη μερικές φορές να σας διασκεδάζουν και τις περισσότερες να σας υποχρεώνουν να κάνετε εμετό.

Σφαγή λοιπόν χθες στο Φάληρο με τη NOVA να κρύβεται πίσω από το δαχτυλάκι της και να μην παίρνει θέση σε αυτά που οφείλει να πάρει. Τα εξώφθαλμα και αποκρουστικά. Οσο για τα ΜΜΕ του λεκανοπεδίου σίγουρα σήμερα θα επικεντρωθούν στο νέο «θρίαμβο» και στα πιθανά ρεκόρ που θα σπάσει ο Ολυμπιακός. Λησμονούν όμως ότι η κοινή γνώμη έχει μνήμη αλλά και θέλει με τη σειρά της να υπενθυμίσει σε όλους αυτούς ότι το πιο λογικό, φυσιολογικό και δίκαιο ρεκόρ που έχει συντρίψει ο Ολυμπιακός εδώ και χρόνια, είναι αυτό στο οποίο πρωταγωνιστρία δεν είναι η ομάδα του λιμανιού, αλλά ότι σάπιο και σκοτεινό οδηγεί σε στημένα παιχνίδια και σε εξαρτημένους και καθοδηγούμενους διαιτητές. Μην ανησυχείτε και μην χαλάτε και την διάθεση σας. Αν θέλετε γελάστε με ότι συμβαίνει και πάλι με πρωταγωνιστή τον τρισμέγιστο Ολυμπιακό ή φτύστε τους όλους όσους συμμετέχουν σε αυτή την άθλια κι επαναλαμβανόμενη παράσταση.

Ας πούμε όμως και δυο κουβέντες για τη χθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ. Η απόδοση του κρίνεται καλή και η νίκη του άνετη και δίκαιη, με την ευκαιρία να δοκιμάσει ο κόουτς ένα rotation μέσα από το οποίο ασφαλώς και εισέπραξε αυτό που ήθελε, ίσως και αυτό που περίμενε. Οι νέοι έδειξαν στοιχεία θετικά (Τσιγγάρας, Περέιρα) και οι έμπειροι ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Η βελτίωση έρχεται αργά αλλά σταθερά. Χωρίς πίεση ο Ζίβκοβιτς. Ο Βιεϊρίνια όπως πάντα ποιοτικός και δημιουργικός. Το δίδυμο της παλιοσειράς Βαρέλα – Κρέσπο τα πήγε καλά. 


Ο Ουάρντα εξαιρετικός. Μαχητής ο Κρμέντσικ, προσπάθησε ο Μουργκ. Σε διαρκή βελτίωση ο Σβαμπ, ενώ ο νεαρός Τζόλης άφησε και πάλι τα ίχνη του - ανεξήτηλα όπως πάντα - και με το γκολ που πέτυχε αλλά και με το γεγονός ότι ήταν ένας διαρκής κίνδυνος για τους αντιπάλους. Ο Παπαπέτρου παρά το γεγονός ότι είχε ένα εύκολο παιχνίδι δεν απέφυγε το χοντρό – και πονηρό - λάθος! Δεν είδε ο αθεόφοβος την καραμπινάτη κόκκινη. Ευτυχώς που επενέβη το VAR. Το ότι οι Κρητικοί είχαν την απώλεια ενός παίκτη, δεν αλλοίωσε την γενικά καλή εικόνα της ομάδας, αφού και πριν και μετά απο την αποβολή ο ΠΑΟΚ είχε την ίδια σοβαρή και πειθαρχημένη εικόνα.

ΥΓ: Ο κορωνοϊός μπερδεύτηκε λίγο και με τη Σούπερ Λίγκα. Το παρασκήνιο μιλάει για κινήσεις του γάβρου Πατούλη παρασκηνιακές με τις οποίες εξασφάλισε με πλάγιο τρόπο κάποια rapid test. Οι κακές γλώσσες λένε πως ο περιφερειάρχης της Αττικής χρησιμοποίησε γέφυρα ένα πανίσχυρο – να μην πούμε το όνομα - παράγοντα ο οποίος έβαλε το χεράκι του κι έδωσε εντολή σε κάποιον φίλα προσκείμενο προς αυτόν, να προχωρήσει στην εξυπηρέτηση του συγκεκριμένου...ομογάλακτου. Αν μου πείτε τι σχέση έχει αυτό με τη χθεσινή αγωνιστική θα σας παραπέμψω σε άλλες ιστορίες με μεγαλύτερο βάθος και περισσότερο σκοτάδι. Όπως επί παραδείγματι στην υπόθεση του Ραούλ Μπράβο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.