Ποδοσφαιρική ένδεια !

Metrosport Team09 Μαΐου 2022

Απόλυτη παραγωγική φτώχια. Ένα συνονθύλευμα παικτών που κατά τον προπονητή Λουτσέσκου αποτελούν την ομάδα του ΠΑΟΚ. 

Η αλήθεια είναι πως δεν ξεχνάμε. Δεν ξεχνάμε τι έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ παρά τις αντίξοες συνθήκες και το ελλειμματικό ρόστερ. Οι πολύ καλές εμφανίσεις στην Ευρώπη και η πρόκριση στον τελικό έναντι του Ολυμπιακού κρατούν ψυχολογικά τόσο εμάς όσο και τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ στο να μην περιέλθουν σε καθεστώς πλήρους απογοήτευσης. 

Αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει τεράστια προβλήματα από τραυματισμούς παικτών. Σχεδόν μια ενδεκάδα βασικών έλλειπε. Όμως το παραπάνω απλά αιτιολογεί ως ένα σημείο και δεν δικαιολογεί επ’ ουδενί την οικτρή αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ. Ο Λουτσέσκου απέτυχε σε δυο σημεία. Το πρώτο είναι να έχει προετοιμάσει μια δεύτερη ομάδα , με βάση τους ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίζονται πολύ και αυτούς της β’ ομάδας που να διαθέτουν κίνητρο και αγωνιστικότητα προκειμένου να αδράξουν την ευκαιρία να προωθηθούν. 

Σε κανένα σημείο των πλέι οφ, ο προπονητής του ΠΑΟΚ δε κατάφερε να πείσει τους παίκτες του ότι μια άσχημη πορεία στο τέλος μπορεί να καταλήξει ανώδυνα βαθμολογικά αλλά θα κατακερματίσει την εικόνα της ομάδας και θα δώσει λαβή στους αντιπάλους για να υποστηρίξουν ότι ο ΠΑΟΚ δεν ήταν τίποτε άλλο παρά λίγο καλύτερος από τους υπόλοιπους και πολύ χειρότερος από τον Ολυμπιακό. Δε μπορούμε να δεχτούμε την εμφάνιση των Ιωαννίνων, που όσο και να μην το σκεφτόμασταν πριν τον αγώνα, ακολούθησε κατιούσα πορεία σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια αν και αυτό το θεωρούσαμε σχεδόν αδύνατο. 

Παίκτες που ήταν βασικοί, άλλοι που μπήκαν και ξέρουν ότι θα φύγουν ή δεν υπολογίζονται και τόσο, θεωρήθηκε ότι θα παρουσιάσουν κάτι ικανοποιητικό. Το αντίθετο όμως. Για λίγους πόντους στο VAR ο ΠΑΟΚ δεν έχασε με 3-0. Είχε μόλις μια καλή ευκαιρία ενώ οι υπόλοιπες τελικές του ήταν σαν να μην έγιναν. Παίκτες έπαιζαν σε λάθος θέση ή έδειχναν ότι δε μπορούσαν να ανταπεξέλθουν. 

Από που να αρχίσουμε. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε άκρα. Μουργκ και Τέιλορ μάλλον δεν μπορούν να παίξουν ούτε στη β ομάδα. Ο Σίντκλεϊ με τον Σάστρε είναι μπακ που στο Ελληνικό πρωτάθλημα τα βρίσκεις σε αφθονία με λιγότερα χρήματα. Ο Σβαμπ αφήνει τον Περέα να βάλει γκολ -που ακυρώθηκε- λες και έπαιζε φιλικό. Ο Κούρτιτς δεν έδωσε τίποτε το ιδιαίτερο. Ο Μιτρίτσα σε λάθος θέση έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. Eιλικρινά διερωτάσαι : μήπως στο παιχνίδι με τα Γιάννενα θα έπρεπε να βάλω βασικούς τους Κούτσια και Τσαούση , μήπως θα έπρεπε να έχω και άλλους από τη β ομάδα; 

Τώρα ακολουθεί το ματς με τον Άρη . Ο ΠΑΟΚ βαθμολογικά δεν έχει εξασφαλίσει τίποτε αλλά και δε νοείται να παρουσιάσει έστω και ένα κλάσμα αυτής της αγωνιστικής ασχήμιας με τον Άρη. Ας το λάβουν υπόψιν τους τόσο οι υπεύθυνοι του αγωνιστικού τμήματος όσο και οι παίκτες.

Υ.Γ. Τέτοιες εμφανίσεις ρίχνουν το ηθικό των φιλάθλων και αυξάνουν την απογοήτευσή τους. Δε θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το ενδεχόμενο να μην εξαντληθούν τα 17.000 εισιτήρια για τον τελικό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.