Ποδόσφαιρικές καψούρες: Ο πρίγκιπας Ρεντόντο

Γιώργος Καραγιάννης10 Μαΐου 2020

Η ντρίπλα του Φερνάντο Ρεντόντο στον Μπεργκ στο Ολντ Τράφορντ ήταν η απάντηση σε όσους πίστευαν πως το τρέξιμο των Μπερκ του σύγχρονου ποδοσφαίρου θα μπορούσε να νικήσει το ποδόσφαιρο των Ρεντόντο. Του ποδοσφαίρου που έφευγε…

Η καριέρα του Φερνάντο Ρεντόντο άλλωστε, ήταν γεμάτη απαντήσεις. Και πάντα μέσα στο γήπεδο.

Ο Καπέλο πίστευε πως είναι σοφτ για να είναι το αμυντικό του χαφ και αναγκάστηκε να παραδεχτεί τελικά πως ο Ρεντόντο ήταν ο τέλειος τακτικά ποδοσφαιριστής, αυτός που στήριξε πάνω του τη Ρεάλ και την οδήγησε στην κατάκτηση του Πρωταθλματος.

Η Γιουβέντους πίστευε στον τελικό του 1998 πως η τριάδα των Ντεσάμπ, Ντάβιτς, Ζιντάν θα κατάπινε το κέντρο της Ρεάλ και τελικά ο Ρεντόντο τους κατάπιες μόνος του.

Το 2000 τα αγγλικά ΜΜΕ τον χαρακτήρισαν ως το αδύναμο σημείο της Ρεάλ Μαδρίτης που θα πρέπει να χτυπήσει η μεγάλη Μάντσεστερ του Σερ Άλεξ. Τελικά οι Κιν,, Σκόουλς, Μπέκαμ και ο δυστυχής Μπεργκ χτύπησαν το κεφάλι τους στον τοίχο.

«Ανάγκασε» το πιο αυστηρό ποδοσφαιρικό κοινό του πλανήτη, αυτό της Ρεάλ Μαδρίτης που αρχικά δεν δεχόταν πως ένας παίκτης από την… Τενερίφη μπορούσε να κάνει τη διαφορά,να υποκλιθεί στη χάρη του όταν επέστρεψε σαν αντίπαλος το 2003 με τη Μίλαν προσφέροντάς του πρωτοφανή αποθέωση. Και που ακόμη και σήμερα τον ψηφίζει μεταξύ των κορυφαίων που φόρεσαν ποτέ τη φανέλα της…

Δεν απάντησε μόνο στους… τραυματισμούς που τον οδήγησαν στο πρόωρο τέλος της καριέρας του. Και εκεί όμως επέλεξε να δεχτεί την ήττα του σαν πρίγκιπας. Έπιασε τον Αντριάνο Γκαλιάνι και του ζήτησε να μην πληρωθεί όσα είχαν συμφωνηθεί στο συμβόλαιο, μέχρι να επανέλθει στην αγωνιστική δράση. Επίσης ζήτησε να πληρώνει ο ίδιος το σπίτι που διέμενε και να επιστρέψει το αυτοκίνητο που του είχε διαθέσει ο σύλλογος! Ο Γκαλιάνι αρνήθηκε και μετά σε συνέντευξή του… υποκλίθηκε (και αυτός): «Ο Φερνάντο, εκτός από εκπληκτικός παίκτης, είναι και ένας απίστευτος άνθρωπος. Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο σε όλη μου την καριέρα ως διευθυντής στη Μίλαν».

Δεν είναι ένα αφιέρωμα στον Φερνάντο Ρεντόντο γιατί του λείπουν πολλά. Θρίαμβοι αλλά και σκληρές ήττες. Η σχέση του με την Εθνική Αργεντινής αλλά και με τη δική μας (ναι, έπαιξε και εναντίον της).

Δεν είναι ούτε μια προσπάθεια να γίνει η δική σας ποδοσφαιρική καψούρα, να σας πείσουμε για την ανωτερότητά του. Έχετε σίγουρα πολλά επιχειρήματα για να τον ξεπεράσετε.

Άλλωστε οι καψούρες σπάνια συμβάδιζαν με τη λογική. Στηρίζονται στο συναίσθημα και τέτοιο μας πρόσφερε (μου πρόσφερε) σε περίσσευμα ο Πρίγκιπας…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.