Ποδηλατόδρομος στην Καλαμαριά: Το σχέδιο για σύνδεση με τον δήμο Θεσσαλονίκης-Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Metrosport Team04 Απριλίου 2024

«Η διαδημοτική επιτροπή της Καλαμαριάς ενέκρινε τη σύμβαση, ώστε να ξεκινήσει η μελέτη και να δημιουργηθεί ποδηλατόδρομος στην περιοχή. 

Σκοπός είναι ο ποδηλατόδρομος της Καλαμαριάς να ενώνεται με εκείνον του δήμου Θεσσαλονίκης».

Τάδε έφη η δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου, αναφορικά με την ανοικοδόμηση στο Καραμπουρνάκι. Το σχέδιο απ' ότι φαίνεται υπάρχει, αρκεί βεβαίως να γίνει πράξη.

Γιατί, αν αναλογιστεί κανείς, τα όσα είχαν ειπωθεί στο πρόσφατο παρελθόν, καταλαβαίνει ότι υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις...

Άλλωστε, η υπόθεση δεν είναι τωρινή. Κρατά εδώ και 5-6 τουλάχιστον χρόνια.

«Το έργο αυτό είναι ανάμεσα στα πλέον σημαντικά που σχεδιάσαμε ως νέα δημοτική αρχή και σιγά-σιγά παίρνει σάρκα και οστά, καθώς το υπουργείο Τουρισμού ενέταξε τις μελέτες στα τομεακά του προγράμματα», είχε τονίσει προ διετίας περίπου ο τότε δήμαρχος, Ιωάννης Δαρδαμανέλης, προσθέτοντας πως αυτό σηματοδοτεί την επιτάχυνση των διαδικασιών, καθώς ο δήμος δεν θα εμπλακεί, αλλά θα συνυπογράψει τη σχετική σύμβαση με τη Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης Α.Ε.

«Εκτιμώ ότι αν οι διαδικασίες τρέξουν όπως προβλέπεται η κατασκευή του έργου δεν αποκλείεται να αρχίσει του χρόνου», είχε σημειώσει χαρακτηριστικά. 

Βέβαια, όπως κατανοεί κανείς, ο χρονικός ορίζοντας του σχεδίου δεν έγινε όταν έπρεπε και ξεπεράστηκε κατά πολύ.

Μήκος 6 χιλιομέτρων

Το ποδηλατικό δίκτυο του κεντρικού δήμου έχει μήκος περίπου 6 χιλιομέτρων και ξεκινά από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό και φτάνει μέχρι και το Μέγαρο Μουσικής.

Για να συμβεί ωστόσο αυτό, θα πρέπει σύμφωνα με την κ. Αράπογλου να υπογράφει τριμερής σύμβαση μεταξύ του δήμου Καλαμαριάς (κάτι που πρέπει να θεωρείται δεδομένο, καθώς η διαδημοτική επιτροπή ενέκρινε σήμερα το θέμα), του δήμου Θεσσαλονίκης και της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης.

Αν, λοιπόν, η σύμβαση εγκριθεί και από τα υπόλοιπα δύο μέρη και τελικά υπογράφει και από τους τρεις, τότε θα ξεκινήσει η μελέτη για την κατασκευή του ποδηλατόδρομου στην Καλαμαριά.

Ανάπλαση οδών

Σε ό,τι αφορά στον δήμο Καλαμαριάς, για να κατασκευαστεί δίκτυο ποδηλατόδρομου θα πρέπει σύμφωνα με την κ. Αράπογλου να γίνει η ανάπλαση όλου του άξονα της οδού Θεμιστοκλή Σοφούλη, αλλά και της οδού Νικολάου Πλαστήρα, ώστε το ποδηλατικό δίκτυο να ενωθεί με εκείνο του κεντρικού δήμου που τελειώνει (ή ξεκινά) στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.