Ποδαρικό με το δεξί για τη Λίβερπουλ, τεσσάρα στη Νιουκάστλ και μοναξιά στην κορυφή!

Πέτρος Χαριζακλής02 Ιανουαρίου 2024

Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε στο 2024 η Λίβερπουλ, κερδίζοντας με 4-2 τη Νιουκάστλ και βρίσκεται μόνη της στην κορυφή στο +3 από την Άστον Βίλα. Η Νιουκάστλ υπέστη την τρίτη διαδοχική ήττα της και είναι στην 9η θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Κλοπ είχε τον έλεγχο του αγώνα και την πρωτοβουλία των κινήσεων, στο πρώτο μέρος είχε 18 τελικές αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντουμπράβκα.

Ο Σλοβάκος κίπερ έπιασε το πέναλτι του Σαλάχ στο 23ο λεπτό και κράτησε ζωντανή την ομάδα του.

Με το καλησπέρα (49') στο δεύτερο μέρος οι «ρεντς» άνοιξαν το σκορ. Ο Ντίας είδε την κίνηση του Νούνιες δεξιά της περιοχής. Εκείνος τροφοδότησε τον Σαλάχ, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Πέντε λεπτά αργότερα η Νιουκάστλ απάντησε. Ο Ίσακ πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά και πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, στην πρώτη τελική στην εστία της φιλοξενούμενης!

Σχεδόν είκοσι λεπτά αργότερα (74') η Λίβερπουλ ξαναπήρε το προβάδισμα. Ο Σαλάχ και ο Ζότα συνδυάστηκαν στα δεξιά, ο Πορτογάλος γύρισε προς τον Τζόουνς, ο οποίος πλάσαρε για το 2-1. Μετά από πέντε λεπτά η ομάδα του Κλοπ «κλείδωσε» τη νίκη της. Ο Σαλάχ έκανε εξαιρετική μπαλιά και με προβολή ο Χάκπο «έγραψε» το 3-1.

Η Νιουκάστλ απάντησε άμεσα στο 81ο λεπτό. Εκτέλεση κόρνερ από τον Λονγκσταφ, ο Μπότμαν σηκώθηκε στον αέρα και με δυνατή κεφαλιά κάνει το 3-2.

Τελικά το σκορ έκλεισε υπέρ της Λίβερπουλ, στο 86ο λεπτό με τον Σαλάχ να σκοράρει από την άσπρη βούλα.

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Γκόμες, Σόμποζλαϊ (64’ Χράφενμπερχ), Έντο (75’ ΜακΚάλιστερ), Τζόουνς, Σαλάχ, Νούνιες (64’ Χάκπο), Ντίας (64’ Ζότα)

Νιουκάστλ (Χάου): Ντουμπράβκα, Λιβραμέντο, Σέρ, Μπότμαν, Μπέρν (82’ Χολ), Μίλεϊ (54’ Αλμιρόν), Γκιμαράες, Λόνγκσταφ, Ζοέλιντον (82’ Λασέλς), Γκόρντον, Ίσακ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.