Πλήθος «μνηστήρων» για τον Μάρκο Μιχόγεβιτς

Κώστας Πετρωτός23 Μαρτίου 2020

Ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Μάρκο Μιχόγεβιτς τον Ιανουάριο του 2018 από την Σαράγεβο, αλλά είχε παίξει μόλις σε ένα επίσημο ματς με τη φανέλα του Δικέφαλου την πρώτη σεζόν. Στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στον ΟΦΗ ενώ το περασμένο καλοκαίρι και για την ακρίβεια στις 4 Ιουλίου 2019, ο Μιχόγεβιτς είχε δοθεί δανεικός στην γερμανική Αουε που συμμετέχει στην δεύτερη κατηγορία του γερμανικού Πρωταθλήματος.

Από τότε ο Βόσνιος στόπερ πήρε τα πάνω του. Οι εμφανίσεις του με την Άουε, προκάλεσαν το δικαιολογημένο ενδιαφέρον και άλλων συλλόγων. Μάλιστα στην εφημερίδα Bild αναφέρεται πως ο Μάρκο Μιχόγεβιτς αποτελεί έναν πιθανό στόχο της Βέρντερ Βρέμης, ενόψει της νέας σεζόν. Βεβαίως για την απόκτηση του 24χρονου Βόσνιου άσου δείχνουν ενδιαφέρον και άλλοι σύλλογοι όπως η Σπαρτάκ Μόσχας, η Στουτγάρδη, αλλά και η Σταντάρ Λιέγης.

Το συμβόλαιο του Μιχόγεβιτς με τον ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται τον προσεχή Δεκέμβριο. Θυμίζουμε όμως είχαμε γράψει στο αναλυτικό ρεπορτάζ της «Μ», ότι στην συμφωνία του Δικεφάλου με την Άουε, υπάρχει όρος για ρήτρα αγοράς του παίκτη, που αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ. Οι Γερμανοί κάνουν λόγο για ένα ποσό της τάξεως των 850 χιλιάδων ευρώ.

Στην Bild έγραψαν πως εκτός από την Άουε και η διοίκηση της Βέρντερ Βρέμης είναι διατεθειμένη να καταβάλει αυτό το ποσό στον ΠΑΟΚ και κάλλιστα το deal μπορεί να ολοκληρωθεί.

Προτιμούν στην Βέρντερ να διαθέσουν αυτό το ποσό τώρα για την ενίσχυση της ομάδας, καθώς εάν στραφούν σε άλλες περιπτώσεις παικτών, όπως αναφέρεται στον γερμανικό τύπο, θα χρειαστούν πολλά περισσότερα χρήματα για την απόκτηση ενός ικανού κεντρικού αμυντικού.

Θυμίζουμε πως ο δανεισμός του Μάρκο Μιχόγεβιτς στην Άουε από τον ΠΑΟΚ, ολοκληρώνεται αυτό το καλοκαίρι. Η όποια διαπραγμάτευση λοιπόν γίνει, θα αφορά αποκλειστικά τον ΠΑΟΚ και την ενδιαφερόμενη ομάδα.

Βεβαίως δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, για τον Μιχόγεβιτς να ενδιαφερθεί σοβαρά και η νυν ομάδα του, η Άουε, αρκεί να καλύψει το ποσό της ρήτρας που προαναφέραμε.

Πρακτικά γιατί αυτό ενδιαφέρει, εφόσον τα δημοσιεύματα των τελευταίων εβδομάδων έχουν βάση και οι επαφές των ομάδων προχωρήσουν, τότε ο ΠΑΟΚ μπορεί να βάλει στα ταμεία του ένα σεβαστό ποσό για την παραχώρηση του Μιχόγεβιτς, τον οποίο απέκτησε από την Σαράγιεβο τον Ιανουάριο του 2018 με 300 χιλιάδες ευρώ.

Θα πρέπει να αναφέρουμε πως ο Μιχόγεβιτς κέρδισε εμπειρίες την φετινή σεζόν, έπεισε με τις εμφανίσεις του και αποτελεί ένα περιουσιακό στοιχείο προς αξιοποίηση.

Επαιξε σε 26 ματς και ξεχώρισε

Από την στιγμή που ο Μάρκο Μιχόγεβιτς αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του ΠΑΟΚ είναι λογικό να αποτελεί έναν παίκτη προς αξιοποίηση, ειδικά αυτό το καλοκαίρι που ολοκληρώνεται ο δανεισμός του στην Άουε.

Ο Μιχόγεβιτς που θα κλείσει το 24ο έτος της ηλικίας του στις 21 Απριλίου (σε ένα μήνα δηλαδή από τώρα) μπορεί να αγωνιστεί με ευχέρεια τόσο ως δεξί στόπερ όσο και ως αριστερό στόπερ. Η αλήθεια είναι πως με 26 εμφανίσεις την φετινή σεζόν στην δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας με την φανέλα της Αουε, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων. Ένα από τα ερωτήματα, είναι εάν ο ΠΑΟΚ προτίθεται να εξετάσει την προοπτική επιστροφής του καθώς και νέος είναι και ικανός αλλά έχει και την εμπειρία από την Γερμανία. Τίποτα ασφαλώς δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.