«Πλήρης η εισήγηση της Σπανού, δεν έχει τύχη ο Ολυμπιακός να καθυστερήσει την εκδίκαση»

Metrosport Team26 Απριλίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και στον Δημήτρη Κανελλάκη μίλησε ο γνωστός νομικός Γιώργος Παναγόπουλος. Απάντησε σε σημαντικές ερωτήσεις που αφορούν την Επιτροπή Δεοντολογίας και ξεκαθάρισε πως είναι αστείο κάποιος να συγκρίνει τη συγκεκριμένη επιτροπή με αυτή της ΕΕΑ που αποφάνθηκε ότι υπάρχει θέμα πολυιδιοκτησίας του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Αρχικά ρωτήθηκε για το αν η εισήγηση της εισηγήτριας, είναι δεσμευτική στην Ολομέλεια της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ: «Θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να αναφέρουμε ότι στην έκθεση της η κυρία Σπανού δεν κάνει λόγο μόνο για το ματς του Ατρομήτου με τον Ολυμπιακό όπως αναφέρουν κάποιοι κατευθυνόμενοι κονδυλοφόροι. Υπάρχουν και άλλοι αγώνες. Η συγκεκριμένη εισήγηση είναι προϊόν έρευνας που θεωρώ ότι δεν μπορεί η Ολομέλεια της Επιτροπής Δεοντολογίας να μην τη λάβει υπόψη της ή να την απορρίψει. Αλλωστε έχω την αίσθηδη ότι η ίδια η Πρόεδρος της Επιτροπής έχει λάβει σε γνώση της όλα όλα έχει ερευνήσει η κυρία Σπανού. Για αυτό και είναι ελάχιστες εκείνες οι περιπτώσεις που η εισήγηση της Εισαγγελέως και ερευνήτριας δεν γίνεται δεκτή από την Ολομέλεια».

Αναφέρθηκε στην προσπάθεια πουθα κάνει ο Ολυμπιακός να καθυστερήσει την εκδίκαση ζητώντας πρώτα να τελεσιδικίσει η υπόθεση στα ποινικά δικαστήρια: «Δεν έχει καμιά τύχη ο Ολυμπιακός σε αυτή την προσπάθεια. Γιατί πολύ απλά δεν εξαρτάται η μια διαδικασία από την άλλη. Υπάρχει συγκεκριμένος κώδικας στην ΕΠΟ που δεν τη δεσμεύει να περιμένει τις ποινικές αποφάσεις. Για αυτό το λόγο και από τη στιγμή που υπάρχουν αποχρώσεις-ενδείξεις η Ολομέλεια έχει το δικαίωμα να βγάλει απόφαση. Γι’ αυτό και πιστεύω πως η διαδιασία θα είναι σύντομη και πως δεν θα υπάρξει καθυστέρηση. Ηδη αυτή η Επιτροπή έχει δείξει μεγάλη καθυστέρηση αφού θα μπορούσε για τη συγκεκριμένη υπόθεση να επιληφθεί του θέματος εδώ και καιρό αφού μιλάμε για αγώνες του 2015»

Ξεκαθάρισε πως η έκθεση της κυρίας Σπανού δεν είναι ελλιπής όπως κάποιοι θέλουν να την παρουσιάσουν: «Είναι αστείο αυτό το επιχείρημα. Κατονομάζει πρόσωπα και παιχνίδια και έχει μια συγκεκριμένη δομή η έκθεση της. Μιλάει για πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον επηρεασμό διαιτητών. Γιατί δεν μιλάμε για επιρροή μόνο για βαθμολογικά οφέλη αλλά και για στοιχηματικό όφελος».

Για το αν η Πολιτεία μπορεί να κάνει νομοθετική παρέμβαση για να αλλάξει τις ποινές: «Δεν έχει αυτό το δικαίωμα γιατί μιλάμε για Επιτροπή της ΕΠΟ και υπάρχει το αυτοδιοίκητο. Επίσης είναι αστείο να συγκρίνουμε την Επιτροπή αυτή με την ΕΕΑ. Η πρώτη αποτελείται από δικαστές και η δεύτερη έχει πρόεδρο έναν συνταξιούχο δικαστή και μέλη άσχετα με τη δικαιοσύνη».

Τέλος εξήγησε το λόγο που μέσα στην εκθεση της κυρίας Σπανού δεν περιλαμβάνεται και ο αγώνας Ολυμπιακός- Βέροια 3-0:

«Είναι αρκετοί οι λόγοι. Ο πιο σημαντικός έχει να κάνει με το ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν μπορούσε να επιληφθεί αγώνων που έγιναν περισσότερο από ένα χρόνο από την ίδρυση της. Αλλά πρέπει να σημειώσουμε πως μπορεί να το εξετάσει και αυτό. Οπως μπορεί ο ΠΑΟΚ να κάνει καταγγελία στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα και να ανοίξει αυτός τον φάκελο του συγκεκριμένου αγώνα»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.