Πλήγμα για τον ΠΑΟΚ οι τέσσερις χαμένοι βαθμοί στον βωμό της πρόκρισης

Στέλιος Γρηγοριάδης28 Σεπτεμβρίου 2020

Αγαπητή Metrosport,

Θυσία στον βωμό της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League δύο χαμένοι βαθμοί. Ούτε αυτοί αναπληρώνονται στο Πρωτάθλημα, ούτε οι άλλοι δύο που χάθηκαν στην ισοπαλία με τον Ατρόμητο. Ναι, ύψιστος στόχος είναι το Champions League, ναι, είναι λογικό το μυαλό όλων να βρίσκεται στο ματς της Τετάρτης με την Κράσνονταρ, αλλά είτε επιτευχθεί ο στόχος-ψύχωση, είτε όχι, οι παίκτες του ΠΑΟΚ και του Φερέιρα θα πρέπει να δώσουν μέσα στα γήπεδα την απάντηση πώς θα καταφέρουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος για την επίτευξη του άλλου μεγάλου στόχου που είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Το ροτέισον είναι επιβεβλημένο σ’ αυτές τις περιπτώσεις, αλλά μια ομάδα με τις απαιτήσεις και την ποιότητα του ΠΑΟΚ δεν είναι λογικό να χάνει τα αυγά και τα καλάθια στο ένα ταμπλό για να πετύχει στο δεύτερο. Στο κάτω-κάτω, ούτε ο Ατρόμητος ούτε ο Βόλος είναι ομάδες ικανές να κλέβουν βαθμούς ανεξάρτητα με το ποιοι είναι οι παίκτες που φορούν τη φανέλα του ΠΑΟΚ...

Ολοι περίμεναν χθες ροτέισον, αλλά ο Φερέιρα εξέπληξε τους πάντες, εμφανίζοντας έναν... εντελώς πειραματικό ΠΑΟΚ, με παίκτες που είχαν μέχρι τώρα ελάχιστο χρόνο συμμετοχής (Νινούα, Βρακάς) και με Τσόλακ, Περέιρα πριν καλά-καλά συνειδητοποιήσουν ότι ήρθαν στην Ελλάδα και έγιναν παίκτες του ΠΑΟΚ. Ηταν, λοιπόν, πολύ φυσιολογικό να δούμε μια ομάδα – χύμα στο κύμα, χωρίς καμία συνοχή και χωρίς την παραμικρή συνεννόηση μεταξύ των παικτών της. Επίσης, ήταν λογικό μέσα σ’ αυτό το αλαλούμ να “πνιγεί” και ο Πέλκας, που ερχόταν με κεκτημένη ταχύτητα, καθώς μάταια πάλευε να δείξει ότι ο ΠΑΟΚ διαθέτει και μεσαία γραμμή.

Ο Βόλος έχασε στο πρώτο ημίωρο τρεις καλές ευκαιρίες, όχι γιατί “έμπαζε” η άμυνα του ΠΑΟΚ, αλλά γιατί κέρδισε πολλές μπάλες και έκανε αρκετές επιθέσεις, εξ αιτίας της αδυναμίας των παικτών του ΠΑΟΚ να κρατήσουν την μπάλα και να συνδυαστούν. Ουσιαστικά, δεν υπήρχε κέντρο. Δεν υπήρχε κανείς να δώσει την καλή πάσα και να αξιοποιήσει κάποιον από τους συμπαίκτες του. Ετσι, έμεινε ανενεργός ο Τσόλακ, ενώ δεν έγινε καμία καλή προσπάθεια από τα πλάγια, εκεί όπου η ομάδα έχει, με φυσιολογική σύνθεση, μεγάλη δύναμη. Από λανθασμένη απόκρουση παίκτη του Βόλου έχασε και ο ΠΑΟΚ μια ευκαιρία με τον Μιχάι, αλλά φυσικά δεν ήταν αρκετή για να προηγηθεί.

Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ήταν, μοιραία, απογοητευτική, ωστόσο δεν ανησύχησε τον Φερέιρα, που συνέχισε απτόητος το πείραμα με την έναρξη και του δεύτερου ημιχρόνου και άφησε για αργότερα τις αλλαγές του.

Η κεφαλιά-καραμπόλα σε σώμα αμυνόμενου από τον Τσόλακ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και με δύο ακόμη καλές φάσεις ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο και έκλεισε τον Βόλο στα καρέ του, για να έρθει και η χαμένη κλασική ευκαιρία με τον Πέλκα από το γύρισμα του Τσόλακ. Τότε πέρασαν στο παιχνίδι ο Ζίβκοβιτς και ο Τζόλης, στις θέσεις του Πέλκα και του Βρακά και λίγο μετά ο Ελ Καντουρί αντί του Εσίτι και ο Γιαννούλης αντί του Περέιρα. Ο ΠΑΟΚ είχε στη διάθεσή του σχεδόν ένα ημίωρο για να πάρει τους τρεις βαθμούς, αλλά, με εξαίρεση μια ευκαιρία με τον Τσόλακ, δεν βρήκε τον τρόπο να σκοράρει μέχρι τη λήξη. Γεγονός, μάλιστα, είναι ότι μετά τις αλλαγές έγινε χειρότερος αντί να βελτιωθεί. Φαίνεται ότι αυτοί που μπήκαν είχαν περισσότερο από αυτούς που βγήκαν την προσοχή τους στραμμένη στην Κράσνονταρ.

Μακάρι να αποδειχθεί ότι άξιζε τον κόπο η χθεσινή απώλεια. Θα το ξέρουμε την Τετάρτη το βράδυ. Ετσι κι αλλιώς, όμως, τέσσερις απρόσμενα χαμένοι βαθμοί στο Πρωτάθλημα είναι πολλοί. Πάρα πολλοί.

ΥΓ. Καμία σχέση ανάμεσα στα δύο ματς, στο Κράσνονταρ και στον Βόλο, αλλά γεγονός που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο είναι ότι στα δύο εκτός έδρας που έχει δώσει μέχρι στιγμής ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε κανένα.

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.