«Πληγή» για τον ΠΑΟΚ, η… ψυχρασία Ραζβάν - Πάμπλο

Αρις Νικολάκης07 Αυγούστου 2022

Κάπου, μέσα στα ψιλά γράμματα τού - κατά κανόνα (δίχως μάλιστα, ουδεμία εξαίρεση…) - έγκριτου κι έγκυρου ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, στη «Μ» φυσικά, διείδαμε αναφορά σε κάποια... μη σχέση Ραζβάν Λουτσέσκου και Πάμπλο Γκαρσία. Έτσι διαισθανθήκαμε, μία… ψυχρασία. Για να θυμηθούμε τον ασυναγώνιστο – ήτοι μοναδικό κι αξεπέραστο - Κώστα Χατζηχρήστο ως «μπακαλόγατο».

Αυτήν την… ψυχρασία θεωρούμε δεδομένη από την στιγμή της αναφοράς της στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, στη «Μ». Κάθε αναφορά τού σε αυτήν την εφημερίδα … Προμαχώνα και μνημείο για τον αθλητισμό της Θεσσαλονίκης, είναι ευαγγελική ρήση. Για να καταλήξουμε πως ως δεδομένη ουδόλως ωφελεί την υγεία του ΠΑΟΚ!

Και για να είμαστε δίκαιοι… Ομολογούμε πως εάν κι εφ’ όσον βλέπαμε στον δρόμο μία… ψυχρασία, για οτιδήποτε, τού Ουρουγουανού με τον Ρουμάνο… Στην πλευρά του Πάμπλο θα προστρέχαμε. Με όλον τον σεβασμό στον Ραζβάν. Με τον «Τσε» θα ήμασταν αλλά… Στην προκειμένη περίπτωση η… ψυχρασία αφορά τον ΠΑΟΚ! Ως εκ τούτου είμαστε κάθετοι πως αυτή η… ψυχρασία βλάπτει σοβαρά την υγεία του.

Δεν εμβαθύνουμε στο γεγονός. Δεν το αναλύουμε. Δεν το περνούμε ακτινογραφία. Δεν το μελετούμε καν. Από την στιγμή κατά την οποία υφίσταται, θεωρούμε απλά, πως δεν πρέπει να υφίσταται. Βλάπτει σοβαρά την υγεία του.

Από τα ελάχιστα θετικά της διοικητικής διαχείρισης της ΠΑΕ από τον αλήστου μνήμης πρόεδρο της Θόδωρο Ζαγοράκη είναι η βαθιά συγκλονιστική αναφορά: Ο ΠΑΟΚ πάνω από όλους κι όλα. Για πολλά στιγματίζουμε τον ξεχειλισμένο αφιλία κι αχαριστία παράγοντα αλλά περί αυτής της αναφοράς… Όλα κι όλα! Υπερθεματίζουμε.

Δεν μπορεί λοιπόν, για οποιοδήποτε λόγο… Ακόμη και για ζωτικής σημασίας εάν υπάρχει, που δεν υπάρχει… Να μην επικοινωνούν απ’ ευθείας και δια ζώσης αυτοί οι δύο προπονητές. Δεν γνωρίζουμε… Δε θα άλλαζε κάτι και να γνωρίζαμε …Πως και γιατί επικρατεί αυτή η… ψυχρασία. Γνωρίζουμε πως αμφότεροι δεν οφείλουν αλλά… Υποχρεούνται εδώ και τώρα, να ανοίξουν γραμμή επικοινωνίας. Υποχρεούνται το ένα τους χέρι να νίβει το άλλο και τα δυο τους, τα πρόσωπα του «δικέφαλου». Σαφές!

Απορούμε δε, με τη διαφαινόμενη συντήρηση αυτής της… ψυχρασίας ! Ή, εάν θέλετε, με την ανοχή του Ιβάν Σαββίδη σε αυτήν. Επενδύει κάποια εκατομμύρια ευρώ στα τμήματα Υποδομής. Και δεν υπάρχει συνεργασία, με δια ζώσης επικοινωνία των αρμοδίων για την παραγωγή «προϊόντων» αφ’ ενός και για την αξιοποίηση αφ’ ετέρου. Δεν είναι απλά, λάθος για τον οργανισμό του ΠΑΟΚ. «Πληγή» του είναι…

Και να μας συγχωρούν, όσοι διαφωνούν!

ΥΓ 1: Άλλη μία ολοκληρωτικά (περισσότερο ολοκληρωτικά… Ξεψυχάς!) αποτυχημένη επιλογή τεχνικού ή αθλητικού διευθυντή (αυτή ή διάζευξη … κουσούρι μας κατέστη), εκείνη του Όλαφ Ρέμπε χρεώνεται την επιλογή του Αντώνη Τσόλακ αντί του Εράν Ζάχαβι! Αν κι όλο και κάπου χωμένη – λέμε - θα ήταν η …ουρά του Αμπέλ Φερέιρα.

ΥΓ 2: Η Εθνική μας τού μπάσκετ έχει προπονηταρά. Έχει παικταράδες. Ομαδάρα δεν είναι. Ακόμη…

ΥΓ 3: Ό, τι και να κάνει η τουρκιά, δεν αλλάζει η Αγιά Σοφιά. Ο θρύλος της παραμένει ζωντανός. Η φλόγα της άσβεστη. Κι ας έχει …γκρεμίσει ουσιαστικά το οικοδόμημα της κι έχει σβήσει την φλόγα της στα κτίσματα του η τουρκιά. Η Αγιά Σοφιά δεν υπάρχει στην Κωνσταντινούπολη. Στις ψυχές των Ορθοδόξων Χριστιανών υπάρχει. Σε αυτές, του απανταχού της γης Ελληνισμού, δεν γκρεμίζεται το οικοδόμημα της. Δεν σβήνεται η φλόγα της

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.