Πλεονέκτημα για πρόκριση με γκολ

Δημήτρης Μπασμπαρέλας24 Νοεμβρίου 2020

Λάτσιο και Ντόρτμουντ είναι τα δύο φαβορί για την πρόκριση στο Group F. Η Λάτσιο επέστρεψε στη φάση των ομίλων μετά από απουσία 13 ετών.

“Παίξαμε δύο εκτός έδρας παιχνίδια με πολύ λίγους παίκτες”, εξήγησε ο Ιντσάγκι.

“Χάσαμε βασικούς παίκτες”, είπε από την πλευρά του ο μέσος Μάρκο Παρόλο και πρόσθεσε.

“Είμαστε όμως ενωμένοι ως ομάδα". Με νίκη σήμερα επί της Ζενίτ η Λάτσιο κάνει τεράστιο βήμα.


Διαβάστε για την ανάλυση στο Group E.


*** Η Ντόρτμουντ έχει έξι νίκες και τέσσερις ήττες στα τελευταία 10 ευρωπαϊκά ματς. Οι ήττες ήταν όλες εκτός έδρας.

Οι Βεστφαλοί έχουν σε εξαιρετική φόρμα τον Χάαλαντ (10 γκολ στη Γερμανία, τέσσερα στο CL).

Εκαναν “πάρτι” στο Βέλγιο με 3-0 στο προηγούμενο ματς κόντρα στη σημερινή τους αντίπαλο, την Κλαμπ Μπριζ.


*** Εχουν τρία κατά σειρά εντός έδρας ματς (Μπριζ, Κολωνία, Λάτσιο). Εβαλαν 14 γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια με τέσσερις νίκες και ήττα μόνο από την Μπάγερν Μονάχου. Δέχθηκαν από δύο γκολ μόνο στα δύο τελευταία.


*** Η Ντόρτμουντ έχει κερδίσει τρία από τα έξι εντός έδρας παιχνίδια εναντίον Βέλγων επισκεπτών (δύο ισοπαλίες, μία ήττα).


*** Οι Βίτσελ και Αζάρ της Ντόρτμουντ έχουν παίξει στο Βέλγιο. Αμφότεροι έχουν σκοράρει εναντίον της Μπριζ. Οι Ζακαντού και Σμέλτσερ δεν παίζουν, αλλά είναι μακροχρόνιοι. Από την άλλη, δεν θα αγωνιστούν για την ομάδα του Κλεμάν οι Σομπόλ, Ρίκα και Ντένις.


*** Δύο ισοπαλίες, ήττα και δύο νίκες ο απολογισμός της Μπριζ στα τελευταία ματς. Στα 13 τελευταία επί συνόλου ματς σκοράρει στα 12. Δεν έβαλε μόνο με τη Ντόρτμουντ.

Επίσης, έχει χάσει μόνο έναν από τους τελευταίους έξι εκτός έδρας αγώνες στους ομίλους του UEFA Champions League (δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες).

Πρώτος της σκόρερ είναι ο μέσος Φανάκεν στο Βέλγιο με 13 ματς και πέντε γκολ. Εχει και ένα τέρμα στο CL.


*** Η Λάτσιο έχει δύο “κολλητά” εντός έδρας ματς. Υποδέχεται μετά την Ουντινέζε για τη Serie A. H Ζενίτ έχει δύο εκτός. Παίζει με την Αρσεναλ Τούλα μετά.


*** Οι “λατσιάλι” είναι αήττητοι στα τελευταία πέντε ματς με δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες. Βάζουν ένα γκολ τουλάχιστον σε κάθε αναμέτρηση. Αήττητοι και στον όμιλο...

Δεν δέχθηκαν γκολ μόνο από την Κροτόνε. Η Ζενίτ έχει δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα.

Δεν έβαλε γκολ στο Ντόρτμουντ. Μετρά επίσης πέντε ήττες και μία ισοπαλία στα έξι τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια στη διοργάνωση.


*** Οσον αφορά τις απουσίες; Εκτός είναι οι Λούλιτς, Εσκαλάντε, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς και Κατάλντι. Επιστρέφουν οι Στρακόσια και Λουίς Φελίπε. Η Ζενίτ έχει σημαντικές απουσίες. Εξι τον αριθμό εκ των οποίων οι τρεις είναι βασικοί…


*** Στο προηγούμενο ματς, η “χτυπημένη” από κορωνοϊό τότε Λάτσιο πήρε ισοπαλία 1-1 στην Αγία Πετρούπολη.


*** “Ενας από τους στόχους μας είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση του Champions League. Τα τρία πρώτα παιχνίδια πήγαν καλά, αλλά σήμερα θα αντιμετωπίσουμε έναν ποιοτικό αντίπαλο.

Θα πρέπει να αποδείξουμε τον χαρακτήρα μας. Θα πρέπει να ανακάμψουμε μετά από έναν πολύ απαιτητικό αγώνα εναντίον της Κροτόνε (καταρρακτώδης βροχή)”, ήταν τα λόγια του Ιντσάγκι στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.


GROUP F


4η αγωνιστική


22:00 Ντόρτμουντ-Μπριζ

22:00 Λάτσιο-Ζενίτ


Βαθμολογία

1. Ντόρτμουντ 3 6-3 6

2. Λάτσιο 3 5-3 5

3. Μπριζ 3 3-5 4

4. Ζενίτ 3 2-5 1

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.