Πλέον ο ΠΑΟΚ εκπέμπει SOS

Χρύσανθος Δοβλέτογλου12 Μαΐου 2022

Βλέποντας ο κόσμος τον ΠΑΟΚ να χάνει ακόμη ένα παιχνίδι το τελευταίο διάστημα και να μένει για 10ο σερί επίσημο ματς χωρίς επιτυχία, η μεγάλη απορία που του δημιουργήθηκε είναι πως θα καταφέρει να ξυπνήσει μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες και να παρουσιαστεί με συγκέντρωση, με πάθος και με ενέργεια στον τελικό κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, στις 21 Μαΐου.

Ο Δικέφαλος πλέον είναι εμφανές ότι εκπέμπει SOS, όχι μόνο γιατί δεν κερδίζει. Αλλά κυρίως γιατί έχει την εικόνα της ομάδας που οι δυνάμεις της δεν αρκούν για να... φτάσει μέχρι το ΟΑΚΑ! Και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό. Λέγοντας δυνάμεις δεν εννοούμε μόνο τις σωματικές. Όταν ένα σύνολο ξεχνάει πότε ήταν η τελευταία επιτυχία που σημείωσε είναι φυσιολογικό να τίθεται και ψυχολογικό ζήτημα.

Από εδώ και πέρα τα πράγματα σοβαρεύουν, γιατί ο ΠΑΟΚ και βαθμολογικό κίνητρο έχει στα πλέι οφ στα δύο ματς που απομένουν για να μην χάσει την 2η θέση, αλλά και θα πρέπει μέσα από αυτή την διαδικασία να ετοιμάσει, όσο μπορεί, το έδαφος για τον μεγάλο αγώνα με τους  πράσινους που θα κρίνει τον τελευταίο τίτλο της σεζόν.

Στο παιχνίδι με τον Άρη, όπως και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό, αλλά και στο ματς των Ζωσιμάδων με τον ΠΑΣ, περιμέναμε, απλώς, πότε οι ασπρόμαυροι θα δεχθούν το γκολ. Φαινόταν ότι η ομάδα δεν είχε πνευματική διαύγεια. Δεν υπήρχαν συνεργασίες και φαντασία, παρά μόνο ο «τσαμπουκάς» του Ζίβκοβιτς, ο οποίος ήταν από τους λίγους που πάλεψαν σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

Το «κλειδί» για την λύση το κρατάει ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός διακρίνεται για την ικανότητά του να «ντοπάρει» ψυχολογικά τους παίκτες του και τώρα θα πρέπει να αναλάβει δράση. Γιατί δεν μπορεί η ομάδα που έφτασε μέχρι τους «8» του Conference, κοίταξε στα μάτια την Μαρσέιγ και απέκλεισε τον Ολυμπιακό στο κύπελλο, ξαφνικά να έχει «εξαφανιστεί» από το γήπεδο.

Οι εμπνεύσεις, τα ωραία γκολ και οι ωραίες προσπάθειες, θα επιστρέψουν, όταν επιστρέψει στα αποδυτήρια και η αυτοπεποίθηση, που είναι φανερό ότι έχει πάει... περίπατο. Στο ρόστερ υπάρχουν παίκτες με προσωπικότητα, που έχουν ξαναβρεθεί σε κρίση και γνωρίζουν πως να αντιμετωπίζουν τέτοιες συνθήκες και είναι σίγουρο ότι μπορούν να το κάνουν και τώρα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.