Πλαφόν οι τρεις νίκες για τον Άρη για τα πλέι οφ

Μάνος Χατζάκης29 Ιανουαρίου 2020

Τρία επί τρία ίσον εννιά. Απλά… μαθηματικά χρειάζεται να εφαρμόσει ο Αρης, προκειμένου να εξασφαλίσει θέση στα play off της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Οπως έχει διαμορφωθεί ο βαθμολογικός πίνακας, ταβάνι είναι οι τρεις νίκες και όλα θα είναι καλά.

Στα πόδια των “κιτρινόμαυρων” είναι το πόσο γρήγορα θα βρεθούν στο μίνι Πρωτάθλημα, έχοντας διώξει το όποιο άγχος υπάρχει για την υλοποίηση της εξόδου στην Ευρώπη. Το μόνο που πρέπει να γίνει είναι η ομάδα να δείξει σοβαρότητα σε τρία παιχνίδια, από τα πέντε που απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, ώστε να κατακτήσει εννιά βαθμούς και από εκεί και πέρα θα δει τη συνέχεια με μεγαλύτερη άνεση. Και για να απλουστεύσουμε τα… συμπεράσματα, αρκεί να αναφέρουμε ότι το σύνολο του Μίκαελ Ενινγκ έχει τρία παιχνίδια στο “Κλ. Βικελίδης”, όπερ σημαίνει ότι τα play off περνούν από την έδρα του.

Βάσει προγράμματος, ο Αρης έχει να αντιμετωπίσει κατά σειρά Πανιώνιο (εντός), Αστέρα Τρίπολης (εκτός), ΑΕΚ (εντός), Λαμία (εκτός) και Ατρόμητο (εντός). Πέντε ματς τα οποία είναι στα μέτρα του και, παρά τις όποιες δυσκολίες και συνθήκες παρουσιαστούν, οι “κιτρινόμαυροι” είναι ικανοί να πάρουν αυτό που θέλουν.

Παράμετρος “Παναθηναϊκός”

Το πρόγραμμα των “κιτρινόμαυρων” εξηγεί την αισιοδοξία ότι η είσοδος στα play off θα επέλθει το συντομότερο δυνατό, όμως, υπάρχει και μία άλλη παράμετρος στη συζήτηση κι εκείνη δεν είναι άλλη από την προσπάθεια του Παναθηναϊκού, ο οποίος καταλαμβάνει την 4η θέση στη βαθμολογία. Ως γνωστόν, οι “πράσινοι” είναι τιμωρημένοι από την UEFA, άρα, ακόμη κι αν τερματίσουν στις προνομιούχες θέσεις, οι οποίες οδηγούν στην Ευρώπη, δεν θα έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν, απελευθερώνοντας ουσιαστικά μία θέση. Οχι ότι στον Αρη έχουν το παραπάνω σκεπτικό, ωστόσο πρόκειται για πραγματικότητα, που ευνοεί τους Θεσσαλονικείς.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.