Πίτσο: «Δεν συζήτησα ποτέ για να φέρω τον Ουάρντα» - Ποιους Ελληνες θυμάται

Metrosport Team20 Σεπτεμβρίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην παίκτης του Ιωνικού, Μουσιμάν Πίτσο, και νυν προπονητής της αιγυπτιακής Αλ Αχλί, μίλησε για την πορεία του μετά την ομάδα της Νίκαιας, τα επιτεύγματά του στην Αφρική αλλά και τον λόγο που δεν έχει κοουτσάρει ομάδα στην Ευρώπη.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Μετά τον Ιωνικό, πήγα στο Κατάρ, στη συνέχεια πήγα στο Βέλγιο για δύο χρόνια, γύρισα στην Νότια Αφρική για 3 χρόνια για τη Μαμελότι και ήμουν παίκτης-βοηθός προπονητή στις ακαδημίες, σκεφτόμουν περισσότερο ως βοηθός προπονητή για να ξεκινήσω την καριέρα μου ως προπονητής. Πήγα στη Σούπερσπορτ Γιουνάιτεντ ως βοηθός και μετά την ανέλαβα και έμεινα για 10 χρόνια, αργότερα ήμουν στη εθνική της Νότιας Αφρικής ως βοηθός, έπειτα έγινα πρώτος προπονητής για δύο χρόνια μετά το Μουντιά του 2010. Μετά τους μαμελότι πήγα στην Αλ Αχλί» ξεκίνησε μιλώντας για την καριέρα του μέχρι στιγμής.

Για το αν σκέφτεται να προπονήσει ομάδα στην Ευρώπη: «Δεν ξέρω αν θα συμβεί αυτό ποτέ. Τεχνικά δεν έχουμε διαφορά, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων έχασα από την Μπάγερν με 2-0, αν δεν ήμουν ικανός θα έχανα με 10-0. Επαιξα με τη Μπαρτσελόνα, με τη Παλμέιρας, όλοι αυτοί έχουν Ευρωπαίους προπονητές. Για να συμβεί αυτό πρέπει να πάρουν κάποιο Αφρικανό προπονητή και να δείξει πως μπορεί να τα καταφέρει με την εικόνα της ομάδας του στο γήπεδο. Η Ελλάδα μου ήταν η πρώτη εμπειρία εκτός Αφρικής. Ο Ιωνικός ήταν μια δυνατή ομάδα, η Νϊκαια μου προσφέρει μεγάλες αναμνήσεις, τότε κερδίζαμε μεγάλες ομάδες στην έδρα μας. Χαίρομαι που επέστρεψε ο Ιωνικός, εισέπραξα αγάπη από τον κόσμο και από την οικογένεια Κανελλάκη».

Για το αν ήθελε τον Ουάρντα στην Αλ Αχλί: «Δεν είμαι σίγουρος γι΄αυτό, τα ΜΜΕ λένε αρκετά αλλά εγώ δεν συζήτησα τέτοιο πράγμα. Είναι καλός παίκτης, δεν υπάρχει αμφισβήτηση γι' αυτό, μπορεί να συζητήθηκε σε κάποιο άλλο γραφείο στην ομάδα, της διοίκησης».

Για Ελληνες παίκτες που ξεχωρίζει: «Θυμάμαι αρκετούς, Βαμβακούλας, Ουσταμπασίδης, Πεχλιβανίδης, Βογιατζής. Ο Λάγιος Ντέταρι μου έκανε τεράστια εντύπωση ως παίκτης και με τον Μαγκντί Τολμπά συνδεθήκαμε ξανά εδώ στο ποδόσφαιρο, έχω ωραίες αναμνήσεις από το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.