Πιθανότητα αποζημίωσης από UEFA στους τρεις «αντάρτες» της ESL

Metrosport Team06 Ιουλίου 2021

Μπορεί η European Super League να μπήκε στο… συρτάρι για την ώρα αλλά τα «απόνερα» που δημιούργησε παραμένουν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

H UEFA ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία για να επιβάλει τιμωρίες στη Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους. Αυτή όμως δεν ολοκληρώθηκε διότι όπως φαίνεται δεν πρόκειται για κάτι απλό.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ίσως χρειαστεί να αποζημιώσει τους τρεις συλλόγους που δεν έχουν αποκηρύξει τη ESL με «δεκάδες εκατομμύρια ευρώ», εφόσον προσπαθήσει να τους αποκλείσει από το Champions League.

Ο Ρουίθ ντα Λάρα, δικαστής του 17ου Εμπορικού Δικαστηρίου της Μαδρίτης, δήλωσε ότι σε περίπτωση αποκλεισμού, η UEFA θα πρέπει να πληρώσει στους συλλόγους το 20% του συνολικού ποσού των ζημιών που θα υποστούν ως αποτέλεσμα του να μη συμμετέχουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Αυτό σημαίνει ότι η UEFA θα πρέπει να πληρώσει συνολικά πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ και συγκεκριμένα, 20 εκατομμύρια ευρώ στην Μπαρτσελόνα, 16,8 εκ. στη Γιουβέντους και 16,1 εκ. στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Επίσης ο δικαστής διέταξε την UEFA να ακυρώσει, να αρχειοθετήσει και να κλείσει τις πειθαρχικές διαδικασίες που κινήθηκαν εναντίον των τριών «ανταρτών» και να βάλει τέλος στις δικαστικές διαδικασίες που κινήθηκαν εναντίον της Super League και το πρόστιμο των 100 εκατομμυρίων ευρώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.