Πήρε βαθιά ανάσα. Αρκεί;

Αρις Νικολάκης10 Δεκεμβρίου 2021

Ε, δεν πετούν και την σκούφια τους από χαρά οι φίλοι του «δικέφαλου», για την πρόκριση. Αν κι η ομάδα τους είχε κάπου πέντε χρόνια να… ξεχειμωνιάσει στην Ευρώπη! 

   Όπως και να το κάνουμε όμως, η πρόκριση του ΠΑΟΚ είναι μία βαθιά ανάσα μετά την παρατεταμένη περίοδο ασφυξίας. Με την ουσία να αφήνει το θέαμα στην σκιά της.  Με άλλα λόγια; Δεν ήταν καλός πάλι, ο ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ; Ό, τι είχε απομείνει από αυτόν μετά το τσάκισμα του στα βράχια του πρωταθλήματος αλλά … Ακόμη κι έτσι βρήκε κάποια ελάχιστα υπολείμματα κουράγιου.  

   Έτσι ξεπέρασε την ψύχρα της Τούμπας. Λίγος ο κόσμος. Κι ανάμεσα στους λίγους… Πολλοί με κακές, πολύ κακές διαθέσεις! Το 1-0 για τους γηπεδούχους στη Θεσσαλονίκη και το 1-0 για τους γηπεδούχους στην Κοπεγχάγη ανέβασαν τη θερμοκρασία. Δίχως αυτή και μετά το 2-0 στη Θεσσαλονίκη (και το 2-0 στην Κοπεγχάγη) να φθάσει σε υψηλά για την εποχή (του ΠΑΟΚ) επίπεδα… 

   Τι να λέμε τώρα; Δεν ζεσταίνεται εύκολα η ψυχή των ΠΑΟΚτσήδων. Εν τούτοις χειροκρότησαν την προσπάθεια της ομάδας τους. Προσπάθεια κόντρα σε έναν αδύνατο αντίπαλο, όπως η Λίνκολν. Κόντρα και σε έναν δυνατό. Του ΠΑΟΚ τον κακό εαυτό! Και την ανεκδιήγητη, την πρωτοφανή συνάμα γκαντεμιά του. 

   Ναι, νίκη. Ναι, πρόκριση αλλά… με Πύρρεια νίκη! Μέτρησε τρεις τραυματισμούς ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο… Στην προκειμένη περίπτωση του Ρουμάνου προπονητή… Έχει κάνει τα σοβαρά λάθη του. Έχει κι άνευ προηγουμένου …πλημμυρίδα γκαντεμιάς. Στάλα ρέντας δεν έχει! 

   Φυσικά, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήταν ο πρωταγωνιστής της μέτριας αλλά ουσιώδους παράστασης του ΠΑΟΚ επί σκηνής ψυχρής Τούμπας. Οφείλουμε πάντως, να θυμίσουμε την εκπληκτική απόκρουση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη μόλις τρία λεπτά μετά το 1-0 του Αντρίγια Ζίβκοβιτς! Για να τα λέμε τα πάντα, όλα… 

   Η πρόκριση βέβαια, έχει οικονομικά οφέλη. Έχει κυρίως… Ή μάλλον αναμένεται, να έχει αγωνιστικά οφέλη. Η διαχείριση της επόμενης ημέρας της θα δείξει κατά πόσο δύναται ο ΠΑΟΚ να ισορροπήσει αγωνιστικά. Και να συνεχίσει στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο δυναμικά. Τούτο δε, επειδή – επιτρέψτε μας να επιμένουμε – ο ΠΑΟΚ είναι αβύθιστος. Είναι κι ατελεύτητος. Απλά διάγει περίοδο… Διήγε, για να ακριβολογούμε, περίοδο ασφυξίας. Χθες πήρε βαθιά ανάσα. Αρκεί; Ο χρόνος θα δείξει! 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.