Πήρε το ντέρμπι με ανατροπή η Λίβερπουλ!

Δημήτρης Καλαϊτζής28 Σεπτεμβρίου 2020

Μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της τρίτης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ αναδείχθηκε η Λίβερπουλ. Η ομάδα του Κλοπ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να γυρίσει τούμπα το ματς και να επικρατήσει της Άρσεναλ με 3-1 στο «Άνφιλντ». Έτσι, παρέμεινε στην κορυφή, την οποία μοιράζεται μαζί με τις Λέστερ και Έβερτον.

Η Άρσεναλ αιφνιδίασε τους πρωταθλητές Αγγλίας και ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 25΄ . Ο Ρόμπερτσον έκανε τραγικό λάθος δίνοντας την μπάλα στον Λακαζέτ, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Άλισον για το 0-1.

Η χαρά των Λονδρέζων κράτησε μόλις τρία λεπτά, αφού η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ βρήκε τον τρόπο να φέρει το ματς στα ίσα. Ο Σαλάχ μπήκε στην μεγάλη περιοχή των φιλοξενουμένων έκανε το σουτ, ο Λένο απέκρουσε ασταθώς και ο Μανέ πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Και στο 35΄ ήρθε η ολική ανατροπή για τη Λίβερπουλ με σκόρερ τον Ρόμπερτσον, ο οποίος υποδέχτηκε την μπαλιά του Άρνλοντ και με σουτ νίκησε τον Λένο, γράφοντας το 2-1.

Λίγο πριν συμπληρωθεί μία ώρα παιχνιδιού στο «Άνφιλντ», η Άρσεναλ έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει σε 2-2. Ο Λακαζέτ βγήκε απέναντι στον Άλισον, όμως το ψιλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε δεν ξεγέλασε τον γκολκίπερ της Λίβερπουλ που κράτησε όρθια την ομάδα του. Τέσσερα λεπτά μετά οι Λονδρέζοι έχασαν νέα τεράστια ευκαιρία με τον Λακαζέτ και πάλι να νικιέται από τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα των «κόκκινων».

Τα πάντα τελείωσαν στο 88΄ με τον Ζότα να διαμορφώνει το τελικό 3-1.

Νωρίτερα, η Άστον Βίλα πέρασε σαν σίφουνας από το Λονδίνο, διαλύοντας με 3-0 τη Φούλαμ, η οποία παραμένει δίχως τρίποντο μετά από τρεις αγωνιστικές στο Νησί.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τρίτης αγωνιστικής:

Σάββατο 26/9

Μπράιτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3

Κρίσταλ Πάλας-Έβερτον 1-2

Γουέστ Μπρομ-Τσέλσι 3-3

Μπέρνλι-Σαουθάμπτον 0-1

Κυριακή 27/9

Σέφιλντ Γιουν.-Λιντς 0-1

Τότεναμ-Νιούκαστλ 1-1

Μάντσεστερ Σίτι-Λέστερ 2-5

Γουέστ Χαμ-Γουλβς 4-0

Δευτέρα 28/9

Φούλαμ-Άστον Βίλα 0-3

Λίβερπουλ-Άρσεναλ 3-1

Η επόμενη (4η) αγωνιστική

Σάββατο 3/10

Τσέλσι-Κρίσταλ Πάλας 14.30

Έβερτον-Μπράιτον 17.00

Λιντς-Μάντσεστερ Σίτι

Νιούκαστλ-Μπέρνλι 22.00

Κυριακή 4/10

Λέστερ-Γουέστ Χαμ 14.00

Σαουθάμπτον-Γουέστ Μπρομ

Άρσεναλ-Σέφιλντ Γ. 16.00

Γουλβς-Φούλαμ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τότεναμ 18.30

Άστον Βίλα-Λίβερπουλ 21.15

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.