Πήρε το ντέρμπι η Κοζάνη, πλησίασε στο -2 τον Μακεδονικό

Metrosport Team23 Μαρτίου 2022

Η Κοζάνη ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του 2ου ομίλου, καθώς επικράτησε 1-0 του Μακεδονικού και έβαλε «φωτιά» στην κορυφή, καθώς πλησίασε στους δυο βαθμούς τους «πράσινους». 

Η ομάδα της Νεάπολης εξακολουθεί, πάντως, να έχει το πάνω χέρι στη μάχη για την πρωτιά με τέσσερα παιχνίδια να απομένουν ως το φινάλε, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» της Κοζάνης με τη σημερινή τους νίκη παραμένουν «ζωντανοί». 

Το «χρυσό» γκολ της νίκης για την ομάδα του Σάκη Παπαβασιλείου πέτυχε ο Ρογγότης με κεφαλιά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Ο αγώνας:

Στο 20ο λεπτό η Κοζάνη έχασε μία ευκαιρία, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ιορδανίδη, ο Μπίντσης έκανε την κεφαλιά και ο Γουναρίδης απέκρουσε σωτήρια.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Μακεδονικό ήρθε στο 41’ με τους Τοπούζη και Γαρύφαλλο να βγαίνουν στην αντεπίθεση, αλλά ο Πιριτζάους ως απομηχανής θεός γλίτωσε τα χειρότερα για την ομάδα του.

Και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Κοζάνη άνοιξε το σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καραγιάννη, ο Γουναρίδης έκανε λάθος έξοδο και ο Ρογγότης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 50ο λεπτό η Κοζάνη έφτασε μια ανάσα από το 2-0, όμως ο Ιορδανίδης αστόχησε από κοντά και δυο λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν με τον Γαρύφαλλο.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τον Μακεδονικό, καθώς έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής δεύτερη κίτρινη κάρτα του Βασιλείου στο 74΄.

Στο 79΄ ο Μακεδονικός άγγιξε την ισοφάριση με τον Μπρατσιάνι, αλλά ο Κυριακίδης απέκρουσε σωτήρια και τέσσερα λεπτά μετά ο Τσουκάνης αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με την Κοζάνη να παίρνει τη νίκη και να μειώνει στους δυο βαθμούς την απόστασή της από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Μακεδονικό. 

Οι συνθέσεις:

Φ.Σ. Κοζάνης (Παπαβασιλείου): Κυριακίδης, Παπαργυρίου, Ρογγότης, Πιριτζάους, Κατσουλίδης, Νιάσε, Ιορδανίδης, Μπίντσης (80΄ Μπάρο), Καραγιάννης, Μπακάλης (62΄ Ψιάνος), Κωστούλας (90+1΄Τσότσος)

Μακεδονικός (Αμανατίδης): Γουναρίδης, Χασάνογλου, Αναγνώστης (88΄ Θεοδωρίδης), Πολύζος, Σαραγιώτης, Βασιλείου, Χατζηκωνσταντίνου (46΄ Τσουκάνης), Καράμπελας, Μπρατσιάνι (88΄ Δοξάκης), Γαρύφαλλος, Τοπούζης

Πηγή φωτογραφίας: E-ptolemeos.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.