Πήρε το «ναι» του δήμου Θεσσαλονίκης η Νέα Τούμπα, ποια είναι τώρα η διαδικασία

Metrosport Team09 Σεπτεμβρίου 2020

Με 33 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη άρχισε η 19η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το πιο βασικό θέμα είναι η Νέα Τούμπα, και πιο συγκεκριμένα η “γνωμοδότηση στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για την ανέγερση νέου γηπέδου στην περιοχή Τούμπα του Δήμου Θεσσαλονίκης”.

Πριν από λίγο το έργο πήρε την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου, σχεδόν με απόλυτη πλειοψηφία (υπήρξαν τρία λευκά και τα υπόλοιπα υπέρ). Τα λευκά προήλθαν από δυο εκπροσώπους του ΚΚΕ, κ.κ. Ζαριανόπουλο και Κωνσταντινίδη, και από τον Κ. Γαζάκη (παράταξη “Πόλη Ανάποδα”).

Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξαν ορισμένοι που έβαζαν αστερίσκο για την υπογειοποίηση της Κλεάνθους, το επιχειρηματικό πλάνο του πρότζεκτ του νέου γηπέδου, ωστόσο μετά τις διευκρινίσεις του αρχιτέκτονα Τάκη Δούμα το ΕΧΣ πέρασε χωρίς αλλαγές.  Πλέον οι θετικές γνωμοδοτήσεις της Περιφέρειας και του Δήμου θα σταλούν στο υπουργείο Περιβάλλοντος και μετά από δύο-τρεις μήνες θα ακολουθήσει ίδια διαδικασία για το πολεοδομικό κομμάτι του πρότζεκτ.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.