Πήρε το μήνυμα

Γιώργος Στράντζαλης22 Ιουνίου 2020

Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι έλεγαν ότι ο Αρης θα κατέβει αδιάφορος στο ΟΑΚΑ, με το μυαλό του να βρίσκεται περισσότερο στον αγώνα Κυπέλλου, παρά σε αυτόν της περασμένης Κυριακής, και “πόνταραν” ότι η ΑΕΚ θα έχει εύκολο βράδυ, διατηρώντας ταυτόχρονα την 2η θέση στη βαθμολογία. Ολοι τους όμως διαψεύστηκαν και πάλι, με “εκκωφαντικό” μάλιστα τρόπο.

Η ομάδα του Μίκαελ Ένινγκ μόνο σαν αδιάφορη δεν έπαιξε. Κόντρα στα προγνωστικά των ειδικών και φυσικά στις αναποδιές κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, με τον σοβαρό τραυματισμό των Βέλεθ, Σόουζα, έπαιξε για τη νίκη και λίγο έλειψε να την πάρει αν ο Τόνσο δεν ήταν τόσο επιπόλαιος στο μαρκάρισμά του.

Αυτή τη στιγμή δεν έχει τόση σημασία να αναλύσουμε το 2-2, όσο το να αναδείξουμε τα κέρδη από το συγκεκριμένο παιχνίδι, λίγα 24ώρα πριν από το… ματς της χρονιάς για τον Αρη.

Τέσσερις φορές έχει αντιμετωπίσει φέτος της ΑΕΚ και στις τρεις εξ αυτών την κοίταξε στα μάτια, ενώ φεύγει για δεύτερη φορά από το ΟΑΚΑ με ισοπαλία έχοντας όμως προηγηθεί στο σκορ και με τον βαθμό να αφήσει μια γλυκόπικρη “γεύση” στην ομάδα.

Άλλωστε, τι να πούμε για το προχθεσινό 2-2; Οτι στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο σοβαρές απώλειες, σε διάστημα 15 λεπτών, η ομάδα αποσυντονίστηκε αλλά κατάφερε να κρατήσει το μηδέν; 

Ότι λόγω των γρήγορων αναγκαστικών αλλαγών ο Ένινγκ υποχρεώθηκε να παίξει με στόπερ τον Αμπού Μπα, γύρισε τον Σάσα αριστερό μπακ και χρειάστηκε να αλλάξει σχηματισμό δύο και τρεις φορές μέσα στο ίδιο παιχνίδι; Ότι στο β΄ ημίχρονο ο “πληγωμένος” Αρης κέρδισε τις εντυπώσεις και παραλίγο και το παιχνίδι;

Ξεκάθαρα αυτό 2-2 δίνει ψυχολογία στον Αρη για το ματς του Κυπέλλου και είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς την ΑΕΚ, ότι στο “Κλεάνθης Βικελίδης” θα περάσει δύσκολο απόγευμα. 

Διότι, αν οι Κιτρινόμαυροι στο ΟΑΚΑ έβγαλαν μία φορά τσαμπουκά και “απάντησαν” στις… μαγκιές των γηπεδούχων με την εικόνα τους επί 90 λεπτά, τότε την Τετάρτη θα τον βγάλουν εις διπλούν. 

Κι ας μην έχουν μέσα στο γήπεδο την αύρα του κόσμου, θα την αφουγκραστούν, θα αντλήσουν από τη δίψα του για την πρόκριση στον τελικό, απ’ έξω. Έτσι θέλει η ΕΠΟ; Έτσι θα “απαντήσει” ο κόσμος του Αρη.

Σημαντικό κέρδος επίσης κέρδος για τον Ένινγκ η εμφάνιση της τριάδας εξ Αργεντινής. Μαντσίνι, Τόνσο και Μαρτίνες έδειξαν ότι μπορούν – όταν θέλουν και οι ίδιοι – να βοηθήσουν περισσότερο την ομάδα. Σε κάθε περίπτωση ο Αρης έχει κερδίσει ψυχολογία και απέδειξε ότι έχει πάρει τον “αέρα” της ΑΕΚ. Στο χέρι του είναι να το εκμεταλλευτεί. 

Το ζητούμενο στο μεθαυριανό 90άλεπτο με φόντο τον τελικό του Κυπέλλου, είναι ο Αρης να μην παρασυρθεί από τη μεγάλη θέληση που υπάρχει στο κλαμπ για την πρόκριση. Να κάνει το παιχνίδι του και να είναι περισσότερο προσεκτικός. Λάθη στην άμυνα όπως αυτά των τελευταίων αγώνων με ΟΦΗ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ δεν πρέπει να επαναληφθούν, καθώς η ομάδα του Καρέρα έχει ποιότητα επιθετικά και είναι ικανή εάν της δώσεις το δικαίωμα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.