Ο Άρης πήρε την… πρώτη δόση και βγήκε από την εντατική

Βασίλης Βλαχόπουλος23 Σεπτεμβρίου 2021

Τα group therapy και οι διαδοχικές εσωτερικές συζητήσεις συνιστούν τον τρόπο διαχείρισης μιας προβληματικής κατάστασης όχι όμως και της αποτελεσματικής αντιμετώπισής της. Αυτή απαιτεί νίκες και υπό αυτή την έννοια, χθες, ο Άρης πήρε την πρώτη δόση του, βγάζοντας τον εαυτό του από την εντατική και αποφεύγοντας καταστάσεις τις οποίες ούτως ή άλλως (έδειξε την πρόθεση ότι) ήθελε να αποφύγει. 

Ο δε Παναθηναϊκός προσφέρεται για «φάρμακο» καθώς αυτό έγινε για 3η διαδοχική χρονιά, γεγονός το οποίο ξεφεύγει από τα στενά όρια της σύμπτωσης, διότι επαναλαμβάνεται. Αυτό έγινε το 2019, πέρυσι και φέτος. Το φάρμακο που χρειαζόταν. Ο Αρης κέρδισε γιατί το ήθελε περισσότερο και δίχως να κρύψει τις αγωνιστικές αδυναμίες και το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα (έχουμε πλέον τρία παιχνίδια κριτήριο) σημαντικών παικτών του. Ο Μπερτόγλιο ήταν απαράδεκτος, ο Μπρούνο Γκάμα παραμένει ανέτοιμος, ενώ το δίδυμο στον άξονα των Λούκας Σάσα, Τζέγκο μπορεί ανασταλτικά να έκοψαν πολλές μπάλες, αλλά από εκεί και πέρα υστερούν αρκετά σε σχέση με αυτό που βλέπαμε πέρυσι. 

Ο Αρης κέρδισε γιατί αξιοποίησε τη μεγαλύτερη στιγμή του και γιατί έχει τον Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης τον οποίον κάποιοι αδαείς πήγαν να τον βγάλουν άχρηστο, μη βλέποντας ότι… το παλικάρι είναι απελπιστικά μόνος του. Αντε να βάλω και τον τσαπατσούλη πλην φιλότιμο Μαντσίνι ο οποίος πάλευε με τα κύματα στη θάλασσα και πολλές φορές τρικυμία που είχε η ομάδα του στο transition παιχνίδι. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου μπορεί να κρατήσει και την εμφάνιση των δύο ακραίων μπακ, ειδικά του Γκάνεα ο οποίος ξανασυστήθηκε με την προσδοκία ότι δεν θα αλλάξει πρόσωπο. 

Καταλήγοντας, είναι αυτό που λένε στην κερκίδα και πολλές φορές επιβεβαιώνεται ότι ο Αρης κέρδισε γιατί είχε τσαμπουκά, αυταπάρνηση και πολεμική νοοτροπία. Απέναντι σε μια ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός, η οποία αυτή τη στιγμή δεν γεμίζει μάτι κι ας την προβάλλει ο επικοινωνιακός μηχανισμός του αθλητικού status παραποιώντας την αλήθεια. Μπορεί να εξελιχθεί σε καλή ομάδα, αυτή τη στιγμή δεν είναι. Πάνω απ’ όλα, ο Αρης κέρδισε χρόνο αλλά για να πατήσει γερά στα πόδια του χρειάζεται ένα σερί…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.