Πήρε αυτό που άξιζε ο Άρης

Γιώργος Στράντζαλης15 Μαρτίου 2021

Με 15 νίκες σε 26 αγώνες ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος ο Αρης, επίτευγμα που στοιχειοθετεί ιστορικό ρεκόρ 40 ετών. Με τη χθεσινή νίκη επί του ΟΦΗ, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, ο Αρης θα θα αρχίσει στα πλέι οφ με βαθμολογικό πλεονέκτημα όντως μόνος δεύτερος, με διαφορά μάλιστα από ΑΕΚ (3β.), ΠΑΟΚ (4β.), Παναθηναϊκό(6β.) και Αστέρα Τρίπολης (9β.)

Οι Κιτρινόμαυροι κέρδισαν απόλυτα δίκαια, ασφαλώς όμως το τελικό 1-0 δεν είναι ενδεικτικό της εικόνας του αγώνα καθώς έχασαν μία ντουζίνα ευκαιρίες για να πετύχουν περισσότερα τέρματα και να διευκολύνουν πρωτίστως έτσι τον εαυτό τους και ασφαλώς να μην δώσουν το δικαίωμα στον αντίπαλο να διεκδικήσει μέχρι το τέλος κάτι από τη χθεσινή αναμέτρηση. Ο ΟΦΗ πλήρωσε τη… θαλασσοταραχή που είχε στην αμυντική του γραμμή, δέχτηκε πολλές “καθαρές” φάσεις, κάλλιστα θα μπορούσε να δεχτεί κι άλλα τέρματα, ενώ επιθετικά δεν κατάφερε να κάνει την παρουσία του αισθητή. Ο Αρης επέβαλλε τον ρυθμό του και τους κανόνες από την αρχή, φρόντισε να είναι αποτελεσματικός στο ξεκίνημα του αγώνα και πήρε μία νίκη η οποία αφενός τον κράτησε μόνο 20 στη βαθμολογία και αφετέρου τον βάζει στο μίνι Πρωτάθλημα των πλέι οφ με ανεβασμένη αυτοπεποίθηση και αγωνιστικό μομέντουμ να διεκδικήσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η χθεσινή εμφάνιση του Αρη, μα περισσότερο η κατάκτηση ακόμη τριών βαθμών είναι και μία απάντηση προς εκείνους – τους ειδήμονες ντε – που προέβλεπαν στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος, ότι αυτή η ομάδα θα είναι… πυροτέχνημα. Ο Αρης είναι η μοναδική ομάδα, από τις τέσσερις που άφησε πίσω του στη βαθμολογία, η οποία επέδειξε σταθερότητα και διάρκεια στην απόδοσή της. Προϊόντος του χρόνου αποδείχθηκε ότι ο φετινός Αρης είχε σωστές αγωνιστικές δομές, βασίστηκε στο πλήρες ρόστερ του, είχε συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο, το οποίο οι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν κατά γράμμα, και μέσα από τα αποτελέσματα και τη διάρκεια έχτισε ατσάλινη νοοτροπία και χαρακτήρα νικητή.

Αν υπάρχει κάτι που πρέπει ν’ αλλάξει στη διάρκεια των play off είναι σίγουρα 1) η ανασφάλεια που βγάζει στα λεγόμενα “μεγάλα παιχνίδια” και 2) να αξιοποιήσει περισσότερο την έδρα του, αφού από τις πέντε ομάδες που θα αντιμετωπίσει στην κανονική διάρκεια κέρδισε τις δύο, τον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα Τρίπολης με το ίδιο σκορ (1-0).

Εν κατακλείδι, στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ ο Αρης πέτυχε τον στόχο του. Πήρε ακόμη μία νίκη με το… αγαπημένο του 1-0 χωρίς να “ιδρώσει” και μπαίνει στα play off  με βαθμολογικό πλεονέκτημα. Αγωνιστικά βέβαια θα κληθεί ο Άκης Μάντζιος να διαχειριστεί δύο απουσίες. Του Σιαντέ Σίλβα, λόγω της (τραβηγμένης) κίτρινης που είδε χθες, κι αυτή του Μήτρογλου. Το γκολ που πέτυχε, χρυσό όπως αποδείχθηκε, ήταν η προσωπική του δικαίωση αλλά η χαρά του δεν διήρκησε πολύ καθώς χρειάστηκε να αντικατασταθεί. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για σίγουρη απουσία στην πρεμιέρα των play off.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.