Πιο κοντά από ποτέ ο Άρης στον Μανού Γκαρθία

Γιώργος Στράντζαλης20 Ιουλίου 2022

Η επιμονή του Θόδωρου Καρυπίδη προς αυτήν την κατεύθυνση απέδωσε καρπούς. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, παρά τις δυσκολίες που είχε η συγκεκριμένη υπόθεση δεν την παράτησε ποτέ πιστεύοντας πως η προσθήκη του 24χρονου Ισπανού μεσοεπιθετικού μπορεί ν’ ανεβάσει σε άλλο level το επίπεδο του ρόστερ, κυρίως στα κομμάτια της δημιουργίας και της εκτέλεσης. 

Αυτό είναι και ο λόγος που τις προηγούμενα 24ώρα ανέβασε την οικονομική του προσφορά στη Σπόρτινγκ Χιχόν φτάνοντας την στα επίπεδα άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ. Το διαπραγματευτικό όπλο του Αρη ήταν και ο ποδοσφαιριστής. 

Ο Μανού Γκαρθία εξ αρχής ήταν θετικός στη μεταγραφή του στους Κιτρινόμαυρους και πλέον απομένουν ορισμένες λεπτομέρειες ώστε να ανακοινωθεί επίσημα η απόκτησή του. Αναμφίβολα πρόκειται για μια ακόμη υπέρβαση της διοίκησης του Θόδωρου Καρυπίδη καθώς η αγορά των δικαιωμάτων του Γκαρθία βρίσκεται πολύ κοντά στα επίπεδα της περσινής υπέρβασης που έγινε με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά. Σε αγωνιστικό επίπεδο δε, η παρουσία του Μανού Γκαρθία δίνει στον Αρη αυτά που του έλειπαν και χρειαζόταν. Δημιουργία στη μεσαία γραμμή, κυκλοφορία μπάλας και τελική πάσα. 

Είναι δηλαδή ο παίκτης ο οποίος μπορεί να επικοινωνήσει με τον φορ κι αν μη τι άλλο αυτό φανερώνουν οι αριθμοί του. Η Σπόρτιγκ Χιχόν απέκτησε το 2019 τον βραχύσωμο (1,69 μ.) Ισπανό καταβάλλοντας το ποσό των 4.000.000 ευρώ στη Μάντσεστερ Σίτι στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά αλλά στην Premier League έκανε μόλις μία συμμετοχή. 

Πέρασε απ’ όλα τα τμήματα υποδομής της ομάδας (U18, U19 και U23), στη συνέχεια υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας αλλά ακολούθησαν οι δανεισμοί του. Αρχικά στην Αλαβές όπου δεν είχε αγωνιστικό ρόλο για να ακολουθήσει η εξαιρετική σεζόν στην ολλανδική Μπρέντα με 58 αγώνες, τρία γκολ και 11 ασίστ. Την περίοδο 2018-19 είχε μια γεμάτη χρονιά στην Τουλούζ (34 αγώνες, 2 γκολ, 4 ασίστ). 

Στην παρθενική σεζόν του με τη φανέλα της Σπόρτιγκ Χιχόν ανέβασε ακόμη περισσότερο την αξία του με 41 αγώνες, τρία γκολ και οκτώ ασίστ, το ίδιο συνέβη και την περίοδο 2020-21 για να ακολουθήσει ο δανεισμός του πέρυσι στην Αλαβές με την οποία κατέγραψε 26 συμμετοχές στην La Liga.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.