Πιο κοντά Αμπέλ και παίκτες

Metrosport Team01 Ιουνίου 2020

Αποτελεί κοινή διαπίστωση στο εσωτερικό της ομάδας πως οι σχέσεις του Φερέιρα με τους ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε πολύ καλύτερο επίπεδο σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν, πολύ πριν ξεσπάσει η πανδημία. Και αυτό, έχει μία λογική εξήγηση.

Εχουν περάσει 11 μήνες από τότε που ο Πορτογάλος τεχνικός ήρθε στην Τούμπα και έπεσε απευθείας στα «βαθιά», καλούμενος να διαχειριστεί ένα ρόστερ, μία ομάδα που είχε κατακτήσει για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία της αήττητο Πρωτάθλημα και ντάμπλ. Επρεπε να περάσει καιρός και αυτό θεωρείται λογικό, για να μάθει ο ένας τον άλλον, να περάσει σταδιακά τα στοιχεία που ήθελε ο προπονητής στους παίκτες και από την άλλη οι ποδοσφαιριστές να μπορέσουν να αφομοιώσουν τα «θέλω» του προπονητή. Μαγικό ραβδάκι δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο, άλλωστε όπως συνηθίζει να λέει δημόσια ο Αμπέλ Φερέιρα, από την δουλειά της ομάδας στις προπονήσεις, προκύπτει το τελικό αποτέλεσμα μέσα στο γήπεδο.

Τηρουμένων των αναλογιών, πριν ξεσπάσει η πανδημία, ο ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα, υστέρησε σε δύο αγώνες. Στους τελευταίους. Με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και με την Ξάνθη στα «Πηγάδια». Από την απώλεια βαθμών, σε αυτούς τους δύο προαναφερόμενους αγώνες, δημιουργήθηκε μία αγωνιστική βαθμολογική διαφορά της τάξεως των επτά βαθμών υπέρ του βασικού αντιπάλου του Δικεφάλου. Εάν σε αυτούς προσθέσουμε και τους επτά βαθμούς που αφαιρέθηκαν από τις επιτροπές της Λίγκας και της ΕΠΟ, δημιουργήθηκε η συνολική διαφορά των 14 πόντων. Η οποία όμως, μπορεί να αλλάξει, εάν το CAS, δικαιώσει τον ΠΑΟΚ.

Αγωνιστικά όμως μιλώντας, είναι κοινή η παραδοχή, πως ο Αμπέλ Φερέιρα, μετά την έναρξη των ομαδικών προπονήσεων, ήρθε πιο κοντά στους παίκτες. Και οι ποδοσφαιριστές το παραδέχονται σε κατιδίαν συζητήσεις τους. Δείχνουν αναγεννημένοι και αυτή η καλύτερη σχέση που καλλιεργήθηκε τους τελευταίους μήνες, δίνει ώθηση στην ομάδα. Μία ώθηση που θα της επιτρέψει να διεκδικήσει με περισσότερη αποφασιστικότητα τους στόχους της στα πλέι οφ και στους δέκα αγώνες.

Μόλις στο χθεσινό αναλυτικό ρεπορτάζ της Metrosport γράφαμε πως οι παίκτες στις κατιδίαν συζητήσεις τους λένε πως μπορούν να διεκδικήσουν νίκες σε όλα τα παιχνίδια των πλέι οφ. Είναι αποφασισμένοι να το κάνουν. Θέλουν να πετύχουν το 10 Χ 10.

Κόντρα στην κοινή λογική, στην άποψη που κυριαρχεί σε όλους τους φιλάθλους, πως ακόμη και αν η διαφορά «πέσει» στους επτά βαθμούς και πάλι είναι δύσκολο για τον ΠΑΟΚ να αλλάξει το σκηνικό της πρώτης θέσεως. Οι παίκτες όμως έχουν άλλα πιστεύω. Τα οποία ασφαλώς καλούνται να τα αποδείξουν μέσα στο γήπεδο.

Πριν από μερικές ημέρες ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, στην αποκλειστική του συνέντεύξη στη Metrosport, είχε δηλώσει πως ο στόχος της ομάδας είναι να πετύχει 10 νίκες σε 10 παιχνίδια των πλέι οφ. Το δήλωσε δημόσια. Και το πιστεύει. Επαναλαμβάνουμε πως το βασικό, είναι οι παίκτες να δείξουν αυτό το πνεύμα νικητή. Και όπως φαίνεται, από την συνεργασία που έχουν αναπτύξει με τον Φερέιρα, έχουν διορθωθεί αρκετά πράγματα, εσωτερικής φύσεως. Είναι πιο κοντά ο Αμπέλ στους παίκτες και πιο κοντά οι παίκτες στον Φερέιρα. Και αυτό το στοιχείο, αν μη τι άλλο, έχει την σημασία του. Γιατί η αντεπίθεση στα πλέι οφ, για να πετύχει, πρέπει να είναι όλοι μία γροθιά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.