Πιο φρέσκιες Εβερτον και Βίλα

Θανάσης Κυλώνης01 Ιανουαρίου 2021

Πρώτη μέρα του 2021 σήμερα, καλή χρονιά να έχουμε, έστω και λίγο καλύτερη από το τραγικό 2020 που αφήσαμε πίσω μας πριν από λίγες ώρες, αλλά μάς άφησε κι αυτό φεύγοντας πολλές «πληγές» και άσχημες αναμνήσεις.

H ζωή συνεχίζεται όμως, όπως συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και η ποδοσφαιρική δράση σε όλη την Ευρώπη. Αυτό το Σ/Κ έχουμε επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων στις περισσότερες χώρες της ηπείρου μας, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα, όπου ξεχωρίζει το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη». Ντεμπούτο Μανόλο Χιμένεθ για 4η φορά στον πάγκο της Ένωσης, δεν ξέρω αν θα μπορέσει να πάρει αποτέλεσμα, αλλά το να σκοράρει η ομάδα του, που θα έχει και τον Λιβάγια πίσω, δεν είναι τόσο απίθανο για να πληρώνει 2.25+ το g/g. Πριν από 20 μέρες το εξ αναβολής τους ντέρμπι στο ΟΑΚΑ 1-1 έληξε.

Στην Αγγλία, μετά τα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε αρκετούς παίκτες την τελευταία εβδομάδα και οδήγησαν στην αναβολή δύο αγώνων, υπήρχαν κάποιες σκέψεις για προσωρινή διακοπή της Πρέμιερ Λιγκ, κάτι που απορρίφθηκε όμως, επαναφέροντας απλά το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης για παρουσία οπαδών σε όλα τα γήπεδα. Η Εβερτον «ανοίγει» το νέο έτος υποδεχόμενη σήμερα την Γουέστ Χαμ σ’ ένα εντελώς άδειο «Γκούντισον Παρκ», έχοντας γεμίσει ωστόσο τις… μπαταρίες της, αφού το δευτεριάτικο ματς με την Σίτι αναβλήθηκε, γεγονός που έδωσε χρόνο σε κάποιους από τους τραυματίες της (Χάμες, Ριτσάρλισον, Αλαν, Ντιν) να αποθεραπευτούν.

 Η Γουέστ Χαμ είναι σαφώς πιο καταπονημένη, καθώς έπαιξε Κυριακή με την Μπράιτον (2-2), Τρίτη στο Σαουθάμπτον (0-0) και ένα 3ο ματς σήμερα μέσα σε 6 μέρες, με ταξίδι και πάλι. Η ομάδα του Αντσελότι με νίκη πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής την πρωτοπόρο συμπολίτισσα Λίβερπουλ, επιλογή ο άσος κοντά στο 2.00. Σίγουρα μιλάμε για μια πιο δίκαιη απόδοση συγκριτικά με το 1.70 του άσου της Γιουνάιτεντ απέναντι στη φετινή Αστον Βίλα, που έδειξε τις δυνατότητές της και στο Λονδίνο τη Δευτέρα, όπου λίγο έλειψε να κερδίσει και την Τσέλσι (1-1). Κι αυτή είναι σίγουρα πιο φρέσκια, αφού η ομάδα του Σόλκσιερ έπαιξε Τρίτη με τη Γουλβς φτάνοντας τα 10 ματς μέσα σε διάστημα 30 ημερών, ενώ παίζει και την ερχόμενη Τετάρτη ημιτελικό Λιγκ Καπ με την Σίτι. Η κούραση έχει χτυπήσει κόκκινο, η Βίλα δεν αστειεύεται φέτος, θα την κοντράρω λοιπόν κι ας πιάνει κορυφή με νίκη.

Στην Ισπανία, καλοπληρωμένο g/g και over, το ντέρμπι της Σεβίλλης, Μπέτις – Σεβίλλη, με τους «πράσινους» της πόλης να είναι από τις πιο «χύμα» ομάδες της Λα Λίγκα. Την Κυριακή, δυνατά φαβορί δείχνουν το διπλό της πρωτοπόρου Ατλέτικο στην Αλαβές που έπαιζε ντέρμπι στην Οσασούνα παραμονή Πρωτοχρονιάς, κι αυτό της Μπάρσα στην ουραγό Ουέσκα, με τον Μέσι να επιστρέφει.

Στη Γερμανία, καλοπληρωμένα over του 2.00+ το Βέρντερ – Ουνιόν και το Κολωνία – Αουγκσμπούργκ, αξία υπάρχει και στην κόντρα της ασταθούς Ντόρτμουντ που μάλλον δεν θα έχει και πάλι τον Χάαλαντ, απέναντι σε μια Βόλφσμπουργκ που μετρά μόλις μια ήττα στο πρωτάθλημα, κι αυτή πολύ δύσκολα, από τη Μπάγερν στο Μόναχο. Εντελώς πλασματικό το 1.50 στον άσο, υπερβολικό το 5.60+ στο διπλό.

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΔΥΑΔΑ

ΕΒΕΡΤΟΝ – ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ 1

ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ – ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ Χ2

ΤΡΙΑΔΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

ΒΕΡΝΤΕΡ – ΟΥΝΙΟΝ Over

ΚΟΛΩΝΙΑ – ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ Over

ΜΠΕΤΙΣ – ΣΕΒΙΛΛΗ G/G

ΔΥΑΔΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ Χ2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ G/G

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ «ΒΟΥΝΙΣΙΑ» ΤΡΙΑΔΑ

ΑΛΑΒΕΣ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ 2

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ 1

ΟΥΕΣΚΑ – ΜΠΑΡΣΕΛΟΝΑ 2

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.