Πιο έτοιμος από ποτέ ο ΠΑΟΚ για να κατακτήσει ένα ακόμη τρόπαιο

Δημήτρης Κανελλάκης29 Απριλίου 2022

«Το τρόπαιο σίγουρα είναι στο τραπέζι, ο ΠΑΟΚ είναι, όμως, πιο έτοιμος από τον Ολυμπιακό;», ήταν ο τίτλος του άρθρου μου που δημοσιεύτηκε στην Metrosport λίγες ώρες πριν από τον αγώνα της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Η απάντηση δόθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» από τον ΠΑΟΚ και ήταν απολύτως ξεκάθαρη: όχι μόνο πιο έτοιμος, αλλά... πολύ πιο έτοιμος από τον Ολυμπιακό ήταν για να διεκδικήσει και να εξασφαλίσει το εισιτήριο για την παρουσία του σε έναν ακόμη τελικό τα τελευταία χρόνια.

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε δικαιότατα. Με το... σπαθί του. Το άξιζε. Από κάθε άποψη. Είχε όλα όσα θα έπρεπε να έχει μια ομάδα, σε έναν αγώνα με τόσο μεγάλη σημασία, με τόσο μεγάλο διακύβευμα. Είχε ποδοσφαιριστές που το πίστευαν ότι μπορούν να προκριθούν. Είχε ποδοσφαιριστές που το ήθελαν πολύ και το έδειχναν. Είχε ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν πτοήθηκαν ακόμη και όταν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στην παράταση.

Πάνω απ' όλα, όμως, είχε έναν προπονητή ο οποίος με μαεστρικό τρόπο καθοδήγησε τους ποδοσφαιριστές του. Έναν προπονητή ο οποίος μετέδωσε το απίστευτο πάθος του στους ποδοσφαιριστές του. Έναν προπονητή ο οποίος δεν έχασε ούτε λεπτό την συγκέντρωσή του στο ματς. Έναν προπονητή ο οποίος δεν σταμάτησε στιγμή να σκέφτεται και να ενεργεί ώστε να δώσει από την δική του πλευρά αυτό που χρειαζόταν η ομάδα για να πετύχει τον στόχο της.

Έναν προπονητή που ζούσε το παιχνίδι και γι' αυτό, τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά, μπορώ να κατανοήσω και να μην τον κατηγορήσω ακόμη και για κάποιες στιγμές στο παιχνίδι που υπερέβαλε από πλευράς συμπεριφοράς και αντιδράσεων. Αναρωτιόμουν στο άρθρο πριν τον πρώτο αγώνα στην Τούμπα αν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν ακόμη ενέργεια, αν δεν έχουν αδειάσει μετά από μια σεζόν που φτάνει στο τέλος της και τους βρίσκει πολύ επιβαρυμένους.

Η απάντηση, σε ό,τι αφορά στον ΠΑΟΚ, είναι πως και ενέργεια έχει και την επιβάρυνσή του μπορεί να διαχειριστεί και... φλόγα έχει, δίψα για να κατακτήσει έναν ακόμη τίτλο. Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που για ένα ακόμη βράδυ τον τελευταίο καιρό εμφανίστηκε εντελώς άδειος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.