Πιλίδης για το παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης: «Έπρεπε να χάσω 3,5 κιλά σε 8,5 ώρες για να βγω στον αγώνα!»

Metrosport Team11 Νοεμβρίου 2021

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ελευθέρας πάλης U23, Γιώργος Πιλίδης, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τις αντιξοότητες που συνάντησε μέχρι να φτάσει σε πολύ μεγάλες διακρίσεις. «Αν δεν το πίστευα δεν θα ξεκινούσα καν. Με τη δουλειά και την επιμονή έφτασα μέχρι εδώ. Ξεκίνησαν πολύ χάλια οι αγώνες στο Βελιγράδι για μένα. Νόμιζα παλεύω άλλη μέρα, το Σάββατο και τελικά ήμουν Παρασκευή. Έπρεπε σε 8,5 ώρες να χάσω 3,5 κιλά! 

Έτρεχα μέσα στον χώρο του ξενοδοχείου και ίδρωνα μέσα σε ζεστό νερό στο μπάνιο. Το βράδυ δεν κοιμήθηκα. Ο πρώτος αγώνας ήταν σημαντικός για εμένα» είπε αρχικά και συνέχισε: «Η κλήρωσή μου ήταν δύσκολη, αλλά γενικότερα δεν κοιτάω τους αντιπάλους. Κέρδισα τον πρώτο αγώνα, μετά ξεκουράστηκα και μετά βγήκα στον δεύτερο αγώνα. Πλέον είμαι πιο έμπειρος οπότε... ήρθε αυτό που ήρθε. Γενικά έχω αντιμετωπίσει δυσκολίες στην καριέρα μου με πολλούς τραυματισμούς που ήταν πιο σημαντικοί από το να χάσω μερικά κιλά.»

Τόνισε ότι: «Έχω σπάσει δύο φορές τα πλευρά μου. Παίρνεις ανάσα και είναι σαν σε τρυπάνε. Έχω πολύ βοήθεια από τους ανθρώπους μου. Πάλι καλά που έχω την Stoiximan.gr που με στηρίζει. Τα πρώτα χρόνια ήταν κοντά οι γονείς μου. Χωρίς επιτυχίες δεν έρχονται, όμως, οι χορηγοί. Στον Ασπρόπυργο είχαμε ομαδάρα και έφταναν τα παιδιά στα 18 και έλεγαν ότι τώρα πρέπει να δουλέψω. Λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης οι περισσότεροι τα παράτησαν.»

Κατέληξε λέγοντας: «Δεν έχω σκεφτεί μέχρι ποια ηλικία θα παίζω, προς το παρόν είναι τρόπος ζωής και να θέλω δεν μπορώ να το σταματήσω. Αυτά που τραβάμε εμείς είναι πιο σκληρά απ' αυτά που τραβάει ένας ποδοσφαιριστής.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.