Πικρή νίκη με «ζωγραφιά» Ταρεμί για την Πόρτο

Στέφανος Αβραμίδης14 Απριλίου 2021

Νίκη γοήτρου πήρε η Πόρτο επί της Τσέλσι στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» αλλά δεν της αρκούσε για να προκριθεί στους «4» του Champions League.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι «δράκοι» επικράτησαν με 0-1 αλλά οι Άγγλοι πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά χάρη στη νίκη τους με 0-2 στο πρώτο παιχνίδι στο ίδιο γήπεδο.

Ο αγώνας

Έχοντας «προίκα» το 0-2 του πρώτου αγώνα, η Τσέλσι έκανε διαχείριση χωρίς να κυνηγά το γκολ. Η Πόρτο προσπαθούσε να διασπάσει την αγγλική άμυνα αλλά δεν τα κατάφερε εκτός δύο περιπτώσεων με τον Κορόνα (15’, 35’). Το πρώτο του σουτ έκοψε ο Ζορζίνιο ενώ το δεύτερο έφυγε απελπιστικά άουτ.

Η Τσέλσι είχε μία προσπάθεια με τον Μάουντ στο 62’ αλλά το σουτ του πέρασε ψηλά άουτ.

Η πρώτη τελική εντός εστίας στο ματς ήταν στο 65’ από την Πόρτο και τον Ταρεμί που είχε περάσει δύο λεπτά νωρίτερα στο παιχνίδι. Η κεφαλιά του Ιρανού φορ μπλοκαρίστηκε από τον Μεντί στην αριστερή γωνία του.

Το ματς κυλούσε για το 0-0 αλλά ο Ταρεμί είχε άλλη άποψη. Με ένα καταπληκτικό ψαλιδάκι στο 93’ από σέντρα του Νανού, ο Ιρανός επιθετικός έγραψε το 0-1. Όμως δεν υπήρχαν χρονικά περιθώρια για την Πόρτο και η Τσέλσι πήρε το εισιτήριο για τους «4» του Champions League.

Οι συνθέσεις:

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα, Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Μάουντ (86’ Ζιγές), Πούλισιτς, Χάβερτς (92’ Ζιρού)

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Μαρτσεσίν, Ζαϊντού Ζανούσι, Πέπε, Μπεμπά, Μαναφά (75’ Νανού), Γκορύγιτς (63’ Ταρεμί), Ουρίμπε, Σέρτζιο Ολιβέιρα (84’ Βιέιρα), Οτάβιο, Κορόνα (75’ Ντίας), Μαρεγκά (75’ Εβανίλσον)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.