Πήγαινε γυρεύοντας ο ΠΑΟΚ, με τις επιλογές που εκτέθηκαν και εξέθεσαν...

Αρις Νικολάκης18 Απριλίου 2022

Εάν κι εφ’ όσον ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε, κάτι να κρατήσει από την χθεσινή ήττα… Θα κρατούσε την επιστροφή (μετά 247 ημέρες) του Νέλσονα Ολιβέιρα και την – κατά κανόνα – θαυμαστή απόδοση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Κι όλα τα άλλα; Δε θα τα πετούσε. Θα τα κρατούσε ως μαθήματα, από παθήματα, προς γνώση και συμμόρφωση…

Και για την κατά κανόνα θαυμαστή απόδοση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη; Εξαίρεση η χρόνια αδυναμία του διεθνούς «κίπερ» με την μπάλα στα πόδια. Αυτή τού στερεί την προσέγγιση στην τελειότητα!

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε δίκαια. Στο Α΄ ημίχρονο ήταν κάκιστος. Οι επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου τον εξέθεσαν. Εκτέθηκαν κι αυτές, φυσικά. Ιδιαίτερα αυτή με τον Φελίπε Σοάρες. Μια μεταγραφή του χειμώνα η οποία κάπου τέσσερεις μήνες δεν δικαιώνει την επιλογή της. Στο Β΄ ημίχρονο διαφάνηκαν κάποια ίχνη βελτίωσης. Είχε μεν, κατοχή. Δεν εξέφρασε δε, απειλή…

Με λίγα λόγια; Ήταν μια θολή εικόνα του Κυπελλούχου! Φάνηκε μάλιστα σα να πήγαινε γυρεύοντας την απώλεια τριών βαθμών. Δεν έδωσε το παραμικρό δείγμα πως πήγαινε για το κέρδος τους. Πως και γιατί; Ο Θεός κι η ψυχή προπονητών και παικτών. Κατώτεροι των περιστάσεων. Με το φαρδύ, πλατύ rotation και την χλωμή εικόνα παικτών οι οποίοι αποτελούν εφεδρείες. Κι ως τέτοιες βέβαια, δεν κατάφερνα να πείσουν.

Είναι στα ελαφρυντικά του ΠΑΟΚ το αριθμητικό μειονέκτημα μετά την αποβολή (70Ο λεπτό) του Ενέα Μιχάι αλλά πέραν τούτου ουδέν άλλο δικαιούται, να επικαλεσθεί.

Ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε τέσσερεις σερί ήττες. Και κτίζει κακή παράδοση με τον Άρη. Τούτο δε, καθώς εφέτος σε τρεις αγώνες δε μετρά γκολ, σε δυο ήττες και μια ισοπαλία. Έχασε την φρεσκάδα του. Κι ίσως, ο Ρουμάνος προπονητής πρέπει να ελέγξει την υπερβολική του εμπιστοσύνη σε παίκτες οι οποίοι δεν δύνανται, να την δικαιώσουν.

Δεν παραγνωρίζεται ο όγκος των αγωνιστικών υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ. Ο Άρης δεν είχε πριν το ντέρμπι αντίπαλο τη Μαρσέιγ και μετά τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο. Ως εκ τούτου έκανε καλή προετοιμασία. Φάνηκε στα 90+ λεπτά τού ντέρμπι.

Σε κακή βραδιά κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ρίσκαρε με μία πρωτόγνωρη ενδεκάδα. Ρίσκαρε με τον Γιασμίν Κούρτιτς (τεράστια η ευθύνη του για το 1-0) ο οποίος κουβαλούσε σε 80+ λεπτά μια κίτρινη. Δεν είχε κι αυτός, ο προπονητής του ΠΑΟΚ – επειδή κατ’ αυτόν δεν είχε η ομάδα του – καθαρό μυαλό. Δεν είναι παράλογο μετά την αφόρητη πίεση του όγκου των αγωνιστικών υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ.

Γενικά πάντως, ο Κυπελλούχος δεν μπήκε στο ντέρμπι με το μαχαίρι στα δόντια. Τού έλειπαν δύναμη και πάθος. Έτσι, με το μαχαίρι στα δόντια, μπήκε ο Άρης. Του περίσσευαν δύναμη και πάθος. Κι έτσι νίκησε…

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάσθηκε λαθεμένα. Προσέγγισε το ντέρμπι λαθεμένα. Διαχειρίσθηκε την εξέλιξη του λαθεμένα! Ε, δεν χρειαζόταν περισσότερα για να ηττηθεί. Είναι σε μια κρίσιμη καμπή. Κι οφείλει, την φόρμα του να ξαναβρεί…

Δε χάθηκε φυσικά, ο κόσμος επειδή χάθηκαν τρείς βαθμοί. Προς Θεού, δηλαδή. Ο κόσμος θα χαθεί, εάν κι εφ' ίοσον χαθούν έτσι κι άλλοι βαθμοί!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.