Γεωργιάδου - Γρανούζη: «Πιέζουμε πολύ την κυβέρνηση προς όφελος των επαγγελματιών»

Metrosport Team06 Ιουνίου 2021

Στο Metropolis 95,5 φιλοξενήθηκε η Αντιπρόεδρος του επαγγελματικού επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Χρύσα Γεωργιάδου-Γρανούζη, και μίλησε στον Δημήτρη Κανελλάκη για τις απαιτήσεις που υπάρχουν προς την κυβέρνηση για τη στήριξη των επαγγελματιών.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Ξεκίνησε λέγοντας: «Εμάς οι απαιτήσεις είναι πάρα πολλές. Εχουμε να τα βάλουμε με τις καιρικές συνθήκες, με την ανασφάλεια του κόσμου. Μας φοβίζει τι θα γίνει μετά, αλλά οι αποπληρωμές των επαγγελματιών θα γίνουν από τον Οκτώβριο και μετά. Εκεί θα είναι το πρόβλημα για τους επιχειρηματίες. Εμείς πιέζουμε πολύ, έχουμε κάνει ενέργειες με τους Υπουργούς και μεταφέρουμε την αγωνία των επαγγελματιών για το πως θα μπορέσουν να πληρώσουν τη συγκεκριμένη περίοδο που θα γίνουν οι αποπληρωμές. Ακόμη και με την επιστρεπτέα μας είπαν πως το 50% δεν θα το επιστρέψουμε, εμείς πιέζουμε για το 70-80% ακόμη και για το 100%. Ο Υπουργός Οικονομικών μας είπε πως δύσκολα θα το ξαναδούμε μπροστά μας, σε λίγο καιρό τα μέτρα θα έρχονται προς την κανονικότητα και έτσι θα μπορούν και τα μικρά μαγαζιά να ανοίξουν. Αρα θεωρώ πολύ δύσκολο να ξαναπάρουμε επιστρεπτέα προκαταβολή».

Ενώ συνέχισε λέγοντας: «Πιέσαμε για τον κλάδο των παιδότοπων αλλά και για τα γυμναστήρια. Οι καταστάσεις που βιώνουμε είναι δύσκολες για όλους μας. Περιμένουμε και στον κλάδο της εστίασης να γίνουν αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός για το 7% των πάγιων δαπανών. Ο ρόλος ο δικός μας είναι να πιέζουμε την κυβέρνηση προς όφελος των επαγγελματιών».

Και ολοκλήρωσε λέγοντας: «Είμαστε κοντά στους επαγγελματίες και μέσω των εμπορικών συλλόγων. Φέρνουμε κοντά τους ανθρώπους των σωματείων και μεταφέρουν τα προβλήματα κάθε κλάδου στους Υπουργούς. Εμείς πιέζουμε και ζορίζουμε και έτσι μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος για να είμαστε κοντά στους επαγγελματίας. Πάντοτε ασκούμε κριτική γιατί δεν διαφορετικά δεν γίνεται. Οι Υπουργοί μας ακούνε, προσπαθούν να βοηθήσουν αλλά μερικές φορές δεν φτάνει αυτό».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.