Πιερρακάκης: Επιστρέφει η 5ημερη αποβολή-Τι ισχύει για κινητά και απουσίες

Metrosport Team09 Απριλίου 2024

Την επιστροφή της 5ήμερης αποβολής και το νέο πλαίσιο στη χρήση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Δίνοντας το «παρών» μαζί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε εκδήλωση σε σχολείο της Πολίχνης για την εθνική καμπάνια κατά του σχολικού εκφοβισμού, ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που προωθεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του φαινομένου, που γνωρίζει έξαρση και χρειάζεται διαχείριση σε δύο επίπεδα. 

Όπως τόνισε, σε πρώτο βαθμό,  το σχολείο θα ασχολείται με αυτά τα περιστατικά και, αν εκτιμηθούν ως πολύ σοβαρά, τότε θα τα διαχειρίζεται η διεύθυνση εκπαίδευσης: μια τετραμελής επιτροπή η οποία θα αποτελείται από ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και δύο εκπαιδευτικούς.

«Πρώτο βήμα η καμπάνια ενημέρωσης που σαν στόχο δεν έχει μόνο να παρουσιάσει ένα βίντεο αλλά σας καλούμε όλους και όλες να μιλήσετε, να πείτε τη σκέψη σας, να ενοχοποιήσουμε τη βία στα σχολεία και πρέπει αυτό να το κάνουμε για τα παιδιά μας» σημείωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Παράλληλα, επανέρχεται η 5ήμερη αποβολή, καθώς αυτή τη στιγμή η υψηλότερη ποινή είναι η διήμερη αποβολή, αλλά και ο διαχωρισμός των απουσιών σε αδικαιολόγητες και δικαιολογημένες 40 – 75.

Στις περιπτώσεις μαθητών, οι οποίοι έχουν προκαλέσει υλικές ζημιές στο σχολείο, τότε οι γονείς θα επιβαρύνονται οικονομικά για την κάλυψη του κόστους της επιδιόρθωσης, ενώ θα ψηφιοποιηθεί το απουσιολόγιο, το βιβλίο ύλης και οι βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών, έτσι ώστε να μπορούν οι γονείς να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στο σχολείο.

Η χρήση κινητών τηλεφώνων στο σχολείο παραμένει απαγορευτική και όσοι μαθητές χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να εκθέσουν συμμαθητές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα έρχονται αντιμέτωποι με την αυστηρότερη ποινή που είναι η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Ακόμη, θα υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής τμήματος και θα είναι πιο εύκολη γραφειοκρατικά η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση στο 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης: 





Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.