Pfizer: Αίτημα για εμβολιασμούς σε παιδιά 12-15 ετών!

Metrosport Team30 Απριλίου 2021

Οι εταιρίες Pfizer και BioNTech κατέθεσαν αίτημα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) για να ξεκινήσουν εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας 12 - 15 ετών!

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, αποκάλυψε την είδηση μέσω Twitter τονίζοντας: «Μοιραζόμαστε την πιεστική ανάγκη για να επεκτείνουμε το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech για να συμπεριλάβουμε και νεότερους πολίτες. Σήμερα, με υπερηφάνεια, καταθέσαμε αίτηση στον ΕΜΑ για την επέκταση της άδειας για τους εφήβους των ηλικιών 12 έως 15 ετών».

Υπενθυμίζεται πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει δώσει έγκριση για εμβολιασμό των ατόμων από 16 ετών και πάνω με το σκεύασμα των εταιρειών Pfizer και BioNTech στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κλινικές δοκιμές σε νεότερες ηλικίες, σε δείγμα άνω των 2.250 ατόμων, δείχνουν ασφάλεια και αποτελεσματικότητα για το εμβόλιο και στις ηλικίες 12 – 15.

Σε αντίστοιχο αίτημα, Pfizer και BioNTech, προχώρησαν και προς τις αμερικανικές αρχές και αναμένεται άδεια χορήγησης του εμβολίου στις ηλικίες 12 - 15 στα μέσα Μαΐου.

Πηγή: Ethnos.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.