Πετυχημένος ο Αρης στο πρωτάθλημα; Με αυτή την απόσταση από το Big 4;

Δημήτρης Κανελλάκης16 Ιουνίου 2020

«Οι ομάδες δεν κρίνονται ποτέ από ένα παιχνίδι αλλά από την συνολική εικόνα που έχουν σε όλη την χρονιά, όπως επίσης και από την επίτευξη των στόχων”, έγραψε σε λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο αθλητικός διευθυντής του Αρη, Αγγελος Χαριστέας.

Πραγματικά, έτσι είναι. Ασφαλώς και οι ομάδες δεν κρίνονται από ένα παιχνίδι. Κρίνονται από το αποτέλεσμα πολλών αγώνων. Σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες λαμβάνουν μέρος.

Καθώς, λοιπόν, είμαστε στο τέλος της σεζόν και έχουμε στην διάθεσή μας πολλά στοιχεία ώστε να μπορούμε με ασφάλεια να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα, ενώ για κάποια άλλα πράγματα υποχρεωμένοι να περιμένουμε, ως προς το πρωτάθλημα τα δεδομένα είναι πολύ συγκεκριμένα.

Ο Αρης βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, με 37 βαθμούς. Δηλαδή, 35 (!) βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Βρίσκεται 18 βαθμούς πίσω από την δεύτερη ΑΕΚ, 16 βαθμούς πίσω από τον τρίτο ΠΑΟΚ, 9 βαθμούς πίσω από τον τέταρτο ΠΑΟ. Μόλις 3 βαθμούς μπροστά από τον ΟΦΗ και 4 από τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ατρόμητο.

Με αυτές τις τεράστιες διαφορές να τους χωρίζουν από τις ομάδες που βρίσκονται πάνω απ' αυτούς και τις πολύ μικρές από αυτούς που τους ακολουθούν, αισθάνονται στον Αρη ότι είναι μια πετυχημένη σεζόν για την ομάδα τους, αυτή που βρίσκεται λίγο πριν από την ολοκλήρωσή της;

Θεωρεί, δηλαδή, ο Χαριστέας, ο οποίος εκπροσωπεί μια ομάδα που την ακολουθεί τόσος κόσμος, που θέλει να την βλέπει πρωταγωνίστρια, να διεκδικεί και να κατακτά τίτλους, ότι πήγαν όλα καλά επειδή προσπέρασε οριακά ομάδες σαν τον ΟΦΗ, την Τρίπολη και τον Ατρόμητο, ενώ τον χωρίζουν χαώδεις διαφορές από τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων θέλει να βρίσκεται κι αυτός;

Αν θεωρεί κάτι τέτοιο ο Χαριστέας, τότε στον Αρη έχουν κατεβάσει απίστευτα χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών τους. Ως ιδιοκτησία και διοίκηση, τουλάχιστον, γιατί ο κόσμος δεν νομίζω ότι συμφωνεί μαζί τους.

Για τους οπαδούς είναι δεδομένο πως θα πρόκειται για άλλη μία μέτρια χρονιά, αν ο Αρης δεν κατακτήσει το κύπελλο.

Διότι, μόνο η κατάκτηση του κυπέλλου θα κάνει ξεχωριστή αυτή την σεζόν για τους “κίτρινους”. Μόνο η κατάκτηση ενός τίτλου θα είναι λόγος για να κάνει πράξη την... απειλή του ο Χαριστέας και “να πει πολλά”, όπως υποσχέθηκε με την ανάρτησή του στο instagram, επισημαίνοντας ότι “δεν είναι ακόμη η ώρα”

Αυτό έλειπε, να... ήταν η ώρα να πει πολλά ο αθλητικός διευθυντής του Αρη, με την ομάδα του να βρίσκεται 35 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, 18 πίσω από την ΑΕΚ, 16 πίσω από τον ΠΑΟΚ και 9 πίσω από τον ΠΑΟ...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.