Πέτσας για ΚΔΑΠ: «Θα αυξηθούν οι θέσεις, αρκεί να...»

Χάρης Δημαράς02 Σεπτεμβρίου 2020

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στο θέμα των ΚΔΑΠ και των σφοδρών αντιδράσεων που έχουν προκληθεί για το γεγονός ότι έμειναν εκτός του προγράμματος χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο Open τόνισε ότι το πρόβλημα φέτος δημιουργήθηκε εξαιτίας του διπλασιασμού των αιτήσεων και δεσμεύτηκε ότι θα αυξηθούν οι θέσεις, αρκεί να γίνει σχετική μελέτη όμως  από το αρμόδιο Υπουργείο. 

Αυτό που μένει είναι να φανεί πόσο γρήγορα μπορεί να γίνει η συγκεκριμένη διαδικασία ώστε να προλάβουν οι οικογένειες τη φετινή σεζόν, αλλά και η χρηματοδότηση να είναι μεγάλη, ώστε να εισαχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες. Θυμηθείτε εδώ το απίστευτο περιστατικό με την εξαμελή οικογένεια, που έμεινε εκτός, σύμφωνα με όσα είπε ο Σίμος Δανιηλίδης.

Αναλυτικά όσα τόνισε ο κ. Πέτσας:

«Τα ΚΔΑΠ ειναι ένας πετυχημένος θεσμός που πρέπει να περιφρουρηθεί. Οι δικαιούχοι πέρυσι ήταν 66.000 περίπου. Όταν λέμε ότι μένουν εκτός 65.000 οικογένειες, πρέπει να πούμε μαζί ότι φέτος διπλασιάστηκε ο αριθμός των αιτήσεων. Και διπλασιάστηκε γιατί έγιναν καινούργιες δομές, δημόσιες και ιδιωτικές. Είναι καλό αυτό γιατί είναι καλό να ακολουθούν τα παιδιά τέτοιες δραστηριότητες. Ο προϋπολογισμός φέτος είναι 100 εκατομμύρια και θα αυξηθεί αν χρειαστεί για να καλυφθούν κι άλλες οικογένειες αλλά για να καλυφθούν κι άλλοι πρέπει να γίνει σωστή προετοιμασία από το αρμόδιο Υπουργείο για να δούμε γιατί έγινε διπλασιασμός των αιτήσεων και να κατανεμηθούν σωστά τα χρήματα. Για τους βρεφονηπιακούς είναι διαφορετικό πράγμα, έχει να κάνει με μικρότερες ηλικίες».

Δείτε το video στα πρώτα λεπτά

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.