Πέτροβιτς: «Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας της Ντιναμό Ζάγκρεμπ»

Metrosport Team19 Μαρτίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Νταβόρ Πέτροβιτς.

Ο Κροάτης δημοσιογράφος μίλησε για τη σπουδαία πρόκριση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ επί της Τότεναμ και το μυστικό της επιτυχίας της.

Μεταξύ άλλων, ο Νταβόρ Πέτροβιτς δήλωσε:

Για την πρόκριση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ: «Ήταν μια ξεχωριστή νύχτα για το Ζάγκρεμπ. Παντού βεγγαλικά. Πολύς κόσμος στα μπαρ. Υπάρχουν περιορισμοί. Τα μπαρ είναι ανοιχτά αλλά μπορείς να καθίσεις μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Μαζεύτηκαν αρκετοί οπαδοί έξω από το γήπεδο».

Αν πίστευε στην πρόκριση μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα στο Λονδίνο: «Και το 99% του κόσμου δεν το πίστευε. Μίλησα με τον Τσίρο Μπλάζεβιτς σήμερα και είπε ότι το πίστευε ότι θα το κάνει η Ντιναμό».

Πώς δουλεύει η Ντιναμό και το μυστικό της επιτυχίας της: «Το πιο σημαντικό είναι η σχολή του ποδοσφαίρου της Ντιναμό. Παλιά είχε τον Εντουάρντο Σίλβα, τον Μόντριτς και τον Τσόρλουκα. Τους πούλησε για πολλά χρήματα και τα επένδυσε στις ακαδημίες, όχι σε μεταγραφές. Έχουν τοπ εγκαταστάσεις, πολύ καλό δίκτυο σκάουτερ στην Κροατία που όλα τα ταλέντα από όλη μπορούν μα πηγαίνουν εκεί. Κάθε νεαρός παίκτης είναι πολύ χαρούμενος και νιώθει τιμή όταν τον καλεί η Ντιναμό. Έτσι ήρθε και ο Όλμο. Ο πατέρας του είπε ότι στην Μπαρτσελόνα ήταν απλά ένας αριθμός. Η Ντιναμό είπε στον πάτερα του Όλμο ότι θα είναι το πρότζεκτ του συλλόγου. Ήρθε στα 16, ήταν 2 χρόνια μεταξύ ακαδημίας και πρώτης ομάδας και στα 19 έπαιξε στην πρώτη ομάδα. Τον πούλησαν στη Λειψία για 18 εκατομμύρια ευρώ συν μπόνους που ανάλογα με τις επιδόσεις του μπορεί να φτάσουν στα 40 εκατομμύρια».

Πιστεύει ότι η Ντιναμό θα βγάλει νέα φουρνιά παικτών που θα μεσουρανήσουν στην Ευρώπη: «Ένα παιδί από τη Μίλαν ήρθε στην Ντιναμό και παίζει στην Κ16 της Ιταλίας και είναι μεγάλο πρότζεκτ. Έφεραν τον Ρόμπι Μπάρτον από την Άρσεναλ με 1 εκατ. και τον πιστεύουν πολύ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.