Πετρόπουλος: «Δεν ξέχασε την μπάλα ο Τσόλακ, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τρία φορ με διαφορετικά χαρακτηριστικά»

Metrosport Team06 Ιουλίου 2022

Ο Αντώνης Πετρόπουλος μίλησε στο Metropolis 95.5 για το ζήτημα των επιθετικών στον ΠΑΟΚ και το πως διαμορφώνονται οι ισορροπίες μετά την αποχώρηση του Τσόλακ.

 «Τον έχω παρακολουθήσει τον Τσόλακ, θεωρώ ότι είναι καλό βήμα γι' αυτόν. Στο πρωτάθλημα της Σκωτίας μπορεί να πετύχει πολλά γκολ και να πάρει τα πάνω του. Στον ΠΑΟΚ μπορεί να τελείωσε καλά πέρσι, αλλά η παρουσία του γενικά δεν ήταν υψηλού επιπέδου» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Το έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις, ένας παίκτης να μην τραβάει σε μία ομάδα, αλλά αλλού να πηγαίνει καλά. Να θυμηθούμε και τον Μπερμπάτοφ στον ΠΑΟΚ που έλεγαν ότι... ξέχασε να βάζει γκολ. Μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να μην κολλήσει σε κάποια ομάδα. Είναι βασικό και ποιους συμπαίκτες έχει. Σημαντικό ρόλο, επίσης, παίζει και ο τεχνικός διευθυντής. 

Ο Σισέ, για παράδειγμα, όταν είχε έρθει στον Παναθηναϊκό ήταν τραυματίας, αλλά τον πιστέψαν, τον βοηθήσαμε και έβαλε στα δύο χρόνια πολλά γκολ. Συμβαίνει αυτό. Δεν την ξέχασε την μπάλα κανείς Τσόλακ, χρειάζεται από όλους στην ομάδα μία προσπάθεια. Ο ΠΑΟΚ έχει φτιάξει μία δυνατή ομάδα, βγάζει υγεία και είναι φυσιολογικό να πουλάει σέντερ φορ σε μεγάλα νούμερα, όπως τον Πρίγιοβιτς. 

Θεωρώ ότι μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ πρέπει να έχει τρία σέντερ φορ, τα δύο με διαφορετικά στοιχεία. Ο ένας να είναι πιο βαρύ κορμί, ο άλλος πιο aggresive και ανάλογα τον τρόπο παιχνιδιού να χρησιμοποιούνται. Κάποιες στιγμές, φυσικά, να παίζουν και μαζί. Ειδικά στην Ελλάδα που υπάρχουν κλειστές άμυνες είναι ακόμη πιο απαραίτητο. Πολλά γκολ μπαίνουν από σέντρες και στημένα, πρέπει να υπάρχουν παίκτες που καλύπτουν όλη την γκάμα.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.