Πετράκης: «Ο Μάντζιος μπορεί να φέρει την ηρεμία στον Άρη»

Metrosport Team24 Σεπτεμβρίου 2021

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη, Γιάννης Πετράκης, κουμπάρος παράλληλα του Άκη Μάντζιου, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και εκπομπή «Στη Σέντρα» για τη νίκη των «κίτρινων» επί του Παναθηναϊκού και το αν ο Μάντζιος μπορεί να επαναφέρει την ηρεμία στην ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ότι τα αποτελέσματα αποτελούν κριτήριο:

«Μιλάμε για επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είναι λογικό να κρίνεσαι από τις λεπτομέρειες, ειδικά όταν ανεβάζεις τον πήχη ψηλά, όπως έκανε ο περσινός Άρης που έδωσε προσδοκίες στον κόσμο. Λογικό να υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις. Σ’ όλες τις ομάδες που πρωταγωνιστούν ισχύει αυτό. Η φύση των προπονητών είναι να κρίνονται από το αποτέλεσμα».

Για το αν μπορεί ο Μάντζιος να διαχειριστεί την κατάσταση και να φέρει την ηρεμία στον Άρη:

«Νομίζω έχει δείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση ο Μάντζιος. Οποιοσδήποτε προπονητής κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Ο φετινός Άρης έκανε υπέρβαση, σε χρονικό σημείο τέτοιο που η ομάδα θέλει να «δέσει» περισσότερο. Το αρνητικό αποτέλεσμα στη Νίκαια με τον Ιωνικό έφερε αυτές τις αναταράξεις. Είναι θέμα ψυχολογίας πολλά πράγματα. Η ομάδα θα βρει γρήγορα τον ρυθμό της. Η διαχείριση αυτής της εβδομάδας μπορεί να φέρει ηρεμία. Για εμένα κριτήριο για τον Μάντζιο ήταν το περσινό. Διαχειρίστηκε μια δύσκολη κατάσταση πέρσι με σερί ματς. Είναι δύσκολο για έναν προπονητή. Όταν μετά από 40 χρόνια έχεις κάνει τέτοια πορεία δεν θα δώσεις χρόνο σ’ αυτόν τον άνθρωπο με τον οποίο την πέτυχες;

Όποιος ερχόταν μέσα στην εβδομάδα, με την πλάτη στον τοίχο θα έπαιζε. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να φέρει την ηρεμία ο Μάντζιος στον Άρη. Ζητούμενο ήταν να πάρει τη νίκη με οποιονδήποτε τρόπο χθες. Στα επόμενα ματς θα είμαστε βελτιωμένοι».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.