Πετράκης: «Ο Άρης θα τερματίσει ψηλά φέτος»

Metrosport Team18 Νοεμβρίου 2020

Για την μέχρι τώρα πορεία του Άρη στο πρωτάθλημα καθώς και για την δουλειά του Άκη Μάντζιου, μίλησε ο Γιάννης Πετράκης στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα». Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής των κιτρινόμαυρων σχολίασε επίσης και τους παίκτες- κλειδιά της ομάδας καθώς και το δύσκολο πρόγραμμα που περιμένει τον Άρη. 

Μεταξύ άλλων ανέφερε: 

Για τον Άκη Μάντζιο: «Μέσα σε μία φιλία, γίναμε κουμπάροι με τον Μάντζιο. Συμφωνώ πως ο Άρης πρέπει να είναι στην πρώτη τριάδα. Ξέρει που έχει έρθει καθώς ήταν και παίκτης και αρχηγός της ομάδας παλαιότερα. Τον είχαν ξανακάνει κρούση να αναλάβει. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τον Άρη και επίσης είναι η κατάλληλη ευκαιρία για εκείνον. Έχει ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ. Το θέμα είναι φυσικά και πως το αξιοποιείς.

Ο προπονητής επιλέγει και αξιοποιεί το υλικό και δίνει το στίγμα του. Είναι νωρίς να μιλάμε για τίτλο άσχετα αν μέσα μας έχουμε πόθο να το πάρουμε. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα ξεκίνησε καλά σε ένα δύσκολο καλοκαίρι με τον κορωνοϊό. Δεν γίνεται ο ιός και οι συνθήκες να μην επηρεάζουν την ομάδα».

Για την αγωνιστική απραξία του Άρη: «Από την μία είναι καλό να γνωρίσεις καλύτερα τους παίκτες σου και να δουλέψεις με αυτούς. Από την άλλη, είναι πολύ κακό γιατί ο Άρης έμεινε 35 μέρες χωρίς αγώνα. Όλοι θέλουν η ομάδα να κερδίζει, παίζουμε βέβαια χωρίς κόσμο και μας έρχονται τρία απαιτητικά παιχνίδια. Τώρα με τον Παναιτωλικό είναι ένα ματς με ιδιαιτερότητες, γιατί και αυτοί θέλουν το ματς για να αλλάξει η ψυχολογία τους. Θέλουμε να πάρουμε τους τρεις πόντους και να διατηρηθούμε στην πρώτη θέση γιατί έρχονται δύσκολα ντερμπι».

Για τους στόχους του Άρη: «Πάντα πας για πρωτάθλημα όταν θες να βγεις όσο πιο ψηλά γίνεται. Στοχεύεις δηλαδή το καλύτερο πάντα. Θα είναι σημαντικό με την απουσία του αγωνιστικού ρυθμού η νίκη επί του Παναιτωλικού. Παιχνίδι με παιχνίδι θα καταλήξουμε εκεί που ονειρευόμαστε. Παίζουμε σε ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα λόγω των συνθηκών, αλλά ο Άρης έχει όλα τα φόντα για να συνεχίσει εκεί που είναι. Δεν έχει φυσικά τους οπαδούς του αλλά θα θεωρώ πως η ομάδα θα τερματίσει ψηλά φέτος».

Για τους παίκτες-κλειδιά του Άρη: «Θεωρώ πως η επιστροφή του Ματέο Γκαρσία είναι καταλυτική. Θα είναι πιο ουσιαστικός στο παιχνίδι του και έχει πολλά προσόντα που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς. Θα προσδώσει πολλά στοιχεία της προσωπικότητας του και στα πλάγια αλλά και στην θέση του επιτελικού. Ο Σίλβα επίσης μπορεί να γίνει μια μεταγραφή έκπληξη, αν είναι ουσιαστικός στο παιχνίδι του. Υπάρχει φυσικά και ο Γκάμα, ο Κάτσε και αν ανέβουν οι Σάσα και Ματίγια θα δούμε άλλη ομάδα. Ο Άρης έχει τα στοιχεία να διακριθεί».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.