Πετράκης: «Σε καλό φεγγάρι ο ΠΑΟΚ, έχει βρει τα πατήματα του»

Metrosport Team25 Ιανουαρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο έμπειρος προπονητής, Γιάννης Πετράκης και αναφέρθηκε στην αγωνιστική άνοδο του ΠΑΟΚ, αλλά και στην καθίζηση του Άρη, που αγνοεί τη νίκη μέσα στο 2022. 

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ έχει βρει την ισορροπία του από την άμυνα στην επίθεση, την κατοχή της μπάλας και τα πρόσωπα. Σιγά, σιγά βρίσκει την χημεία που δεν είχε στην αρχή. Στα πρώτα παιχνίδια έδειχνε μία ομάδα κουρασμένη και χωρίς ενέργεια κι αυτό αποτυπώθηκε στα αποτελέσματά του. Τώρα όμως είναι μία ομάδα με συνοχή, ενέργεια, βελτιωμένη στο αμυντικό κομμάτι που για μένα είναι το πρώτο και σημαντικό και έχει ποιότητα στην επίθεση. Όταν έχεις αυτή την εικόνα ανεβαίνει και η αυτοπεποίθηση σου. Είναι σε καλό φεγγάρι ο ΠΑΟΚ. Δεν είναι μόνο ο Τσιγγάρας, ο Ίνγκασον είναι ο Λύρατζης. Όσον αφορά τον Ισλανδό είναι ένα στόπερ με μεγαλύτερη ταχύτητα από τους υπόλοιπους. Και στην επίθεση παρότι έφυγε ο Σφιντέρσκι, ο Άκπομ πατάει καλύτερα κι αυτό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Μια ομάδα πρέπει να είναι ισορροπημένη και στο ρόστερ της. Για παράδειγμα δεν μπορεί όλοι να είναι κάτω των 20 ετών ή 30 πάνω.

Όλοι οι παίκτες θέλουν σταθερό περιβάλλον και υποστήριξη για να δείξουν την εικόνα τους. Όσο πιο πολλή ποιότητα υπάρχει, τόσο ανεβαίνει και ο ανταγωνισμός. Δεν μπορεί όμως να έχεις Σφιντέρσκι, Άκπομ και Τσόλακ και να παίζει μόνο ο ένας. Όλα έχουν να κάνουν με την ισορροπία».

Για τον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ, όποτε γίνει αυτός: «Η ΑΕΚ ακόμα ψάχνεται και δεν έχει την ισορροπία που έχει ο ΠΑΟΚ. Βλέπετε η ΑΕΚ έχασε από ΟΦΗ και Παναιτωλικό στην έδρα της, γεγονός που έχει να συμβεί εδώ και πολλά χρόνια. Και παρόλο που κέρδισε στο Περιστέρι δεν είναι μία ομάδα με καλή δημιουργία. Θεωρώ ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή έχει βρει τα πατήματά του και το πιο σημαντικό είναι μέσα από την δουλειά να τα ενισχύσει για τη συνέχεια. Και ο Ολυμπιακός δεν είναι στην καλύτερή του κατάσταση και ο προπονητής ψάχνεται».

Για τον Άρη: «Για οτιδήποτε γίνεται πάντα υπάρχει μία αιτία. Όσον αφορά τον Άρη οι ίδιοι παίκτες ήταν που κέρδισαν πριν καιρό τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα, οι ίδιοι είναι και τώρα που η ομάδα δεν έχει τα αποτελέσματα που θέλει. Δεν είναι καλά τώρα κι αυτό το καταλαβαίνει ο καθένας. Ο Άρης έχει χάσει την ενέργειά του κι αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Πιστεύω ότι έχουν μάθει οι αντίπαλοι τον τρόπο παιχνιδιού του και θα πρέπει να αλλάξει το στυλ του για να έρθουν και τα αποτελέσματα. Ο Άρης έπαιζε ένα ποδόσφαιρο που μας άρεσε να βλέπουμε. Δημιουργούσε, είχε επιθετικότητα, ήταν κυρίαρχος στο γήπεδο και τώρα αυτό δεν το βλέπουμε. Όταν δεν έρχονται δυο αποτελέσματα σε παίρνει από κάτω ψυχολογικά. Ο Άρης έχει πρόβλημα σε κλειστές άμυνες. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον Μάντζιο, τον οποίο εκτιμώ και σέβομαι πολύ, όμως για να δείξει την ικανότητά του θέλει διάφορες προσαρμογές ώστε να έρθουν οι νίκες». 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.