Πετράκης: «100% πρωτόγνωρη κατάσταση, θα επηρεάσει και τη νέα χρονιά»

Metrosport Team21 Μαΐου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο προπονητής Γιάννης Πετράκης και αναφέρθηκε στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο λόγω του κορωνοϊού αλλά και το Πρωτάθλημα της Super League 1 που επαναρχίζει στις 6-7 Ιουνίου.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την πρόθεση της UEFA για μονά ματς στα προκριματικά: «Η καλύτερη ομάδα έχει περισσότερες ευκαιρίες να αποδείξει την ισχύ της σε διπλούς αγώνες παρά σε ένα ματς νοκ άουτ. Γι’ αυτό λέμε ότι στο Πρωτάθλημα, ο καλός αποδεικνύει την ικανότητά του, ενώ στο Κύπελλο που τα ματς είναι μονά είναι πιθανό να έχουμε εκπλήξεις. Επομένως είναι καλό για τον ΠΑΟΚ ή όποια άλλη ελληνική ομάδα να δώσει ένα ματς στα προκριματικά παρά δύο, αν βεβαίως κληρωθεί με ισχυρότερο αντίπαλο. Αν, μάλιστα, δώσει το ματς και εντός έδρας τότε οι πιθανότητες πολλαπλασιάζονται. Εύχομαι αυτή η φετινή αλλαγή της UEFA λόγω του κορωνοϊού να βγάλει κέρδος για τον ΠΑΟΚ αλλά και τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη».

Για το Πρωτάθλημα που επαναρχίζει: «Είναι σαν να παίζεις ρουλέτα το να κάνεις κάποια εκτίμηση για το πώς θα εμφανιστούν οι ομάδες στα πλέι-οφ. Το παρήγορο είναι ότι όλοι ξεκινούν από την ίδια αφετηρία. Από εκεί και πέρα, είναι στο χέρι κάθε ομάδας ανάλογα με τη δουλειά της να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Στην αρχή θα είναι διάστημα προσαρμογής για όλους, θα υπάρχει έλλειψη ρυθμού στα πρώτα παιχνίδια. Το μεγάλο διάστημα απραξίας σε συνδυασμό με τη ζέστη, θα υποχρεώσουν τους προπονητές τουλάχιστον στην αρχή να πάνε σε συντηρητικά παιχνίδια. Το θετικό είναι ότι επιτρέπεται η χρησιμοποίηση πέντε παικτών. Δίνει την ευκαιρία σε παροπλισμένους να πάρουν χρόνους και διευκολύνει να ξεκουραστούν κάποιοι πρωτοκλασάτοι. Είναι μια 100% πρωτόγνωρη κατάσταση, η οποία θα επηρεάσει και όλη τη νέα χρονιά. Αλλάζουν τα δεδομένα, αφού το Πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου. Τίθεται θέμα οργάνωσης και προετοιμασίας για τη νέα σεζόν».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.