Πέτρα Μποζατζίσκι: «Θα αφιερώσω τη ζωή μου για να αποδοθεί δικαιοσύνη»

Metrosport Team12 Ιουνίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Μετροπόντικας» φιλοξενήθηκε η Πέτρα Μποζατζίσκι.

Η αδελφή του Τόσκο Μποζατζίσκι, του Βούλγαρου οπαδού που έχασε τη ζωή του σε οπαδικό επεισόδιο τον περασμένο Ιανουάριο στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής στη Θεσσαλονίκη, μίλησε για όλα όσα έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα από τον χαμό του αδερφού της.

Αναλυτικά όσα είπε η Πέτρα Μποζατζίσκι:

Για το πως νιώθει η οικογένεια 6 μήνες μετά τον θάνατο του Τόσκο: «Αυτό που μπορώ να πω ότι οι γονείς μας είναι πολύ άσχημα ψυχολογικά. Έχουν και άλλες αρρώστιες που εμφανίστηκαν μετά το δυστύχημα. Δεν είμαι κι εγώ καλά και κάνεις μας δεν μπορεί να είναι καλά αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη».

Για το αν έχουν μιλήσει με την ελληνική αστυνομία μετά το συμβάν: «Αυτά που γνωρίζουμε από τις 5 Ιανουαρίου από την αστυνομία είναι ότι δεν έχουν τίποτα νέο. Ότι το ένα παιδιά που ήταν στο κρατητήριο είναι ελεύθερο και ότι δεν έχουν κάνει ερωτήσεις στην κοπέλα με το αυτοκίνητο».

Για το αν έχουν κάποια στοιχεία στην Αστυνομία: «Τα τελευταία νέα που μας είπαν τότε είναι δεν υπάρχουν κάμερες σε εκείνο το σημείο. Η κοντινότερη ήταν 500—600 μέτρα μακριά σε ένα πάρκινγκ. Από την κάμερα εκεί είδαν την πινακίδα σε ένα μηχανάκι και έτσι πιάσανε το ένα παιδί».

«Αυτό που ξέρω από τους φίλους του αδελφού μου είναι ότι είδαν τον αγώνα και πήγαν στο ξενοδοχείο. Την επόμενη μέρα ετοιμαζόντουσαν να φύγουν, έκαναν βόλτα στην παραλιακή και ήπιαν έναν καφέ. Μέσα στο μαγαζί υπήρχαν ένας άνδρας και μια γυναίκα που ήταν μετά στο αυτοκίνητο. Από την υπόλοιπη παρέα τα παιδιά φοβήθηκαν καθώς δέχτηκαν πολλά χτυπήματα».

Έχουν ζητήσει βοήθεια από τη βουλγαρική αστυνομία: «Από τότε που ενημερώσαμε τις βουλγαρικές αρχές, μιλήσαμε τον πρωθυπουργό και τον γενικό εισαγγελέα. Υπάρχει ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το οποίο πρέπει να πάρουν έγκριση οι βουλγαρικές αρχές για να κάνουν έρευνα στην Ελλάδα και αν βρεθούν διαφορές τότε η κατάσταση θα πάει στη βουλγαρική αστυνομία».

Για το αν θέλουν την εμπλοκή της βουλγαρικής αστυνομία λόγω μη εμπιστοσύνης προς την ελληνική αστυνομία: «Αυτό που έχω να πω είναι ότι με την κατάσταση με τον κορωνοϊό δεν έχουμε κανένα νέο από τη βουλγαρική και την ελληνική πλευρά. Αν η ελληνική αστυνομία δεν ασχοληθεί σοβαρά, θα χάσουν τη ζωή τους κι άλλοι φίλαθλοι»

Για το αν μίλησε με κάποιον από την ΠΑΕ Άρης: «Μέχρι στιγμής προσωπικά δεν είχα επαφη με κάποιον από την ΠΑΕ Άρης. Το μόνο που έχει γίνει είναι επικοινωνία από οπαδούς της Μπότεφ και του Άρη και από κάποιους φίλους στην Ελλάδα που έχουν βοηθήσει πολύ».

Για το πού απέδωσε ο ιατροδικαστής τον θάνατο του Τόσκο: «Αυτό που έχει δηλώσει ο ιατροδικαστής είναι ότι ο Τόσκο έχασε τη ζωή του από τραύμα στο διάφραγμα και έδωσε το βάρος στο χτύπημα με το αυτοκίνητο. Αλλά για μένα η ευθύνη είναι ίδια με εκείνη που τον χτυπούσαν ανελέητα».

Για τα άτομα που ήταν στο καφέ και αν ήταν στο αυτοκίνητο: «Το πιο βασικό είναι ότι είναι η μαρτυρία των παιδιών που ήταν μαζί με τον Τόσκο και είδαν αυτή τη γυναίκα μέσα στο καφέ. Επειδή όλα τα παιδιά είχαν μπλούζες της Μπότεφ και του Άρη, πιστεύω ότι τους παρακολουθούσαν και όλα ήταν προμελετημένα και για αυτό τους σπάσαν τα αυτοκίνητα»,

Αν ο Τόσκο ξαναήρθε στην Ελλάδα: «Για αγώνες του Άρη όχι. Σαν παιδιά έχουμε κάνει διακοπές στην Ελλάδα»

Αν ο Τόσκο συμμετείχε σε επεισόδια στη Βουλγαρία: «Ο αδερφός μου ήταν πρωτοπαλίκαρο της Μπότεφ αλλά ποτέ μα ποτέ δεν συμμετείχε σε επεισόδια. Σπούδαζε δικηγόρος, ήξερε καλά τους νόμους και δεν είχε μπλέξει ποτέ σε επεισόδια».

Τι είναι αυτό που θα τους δικαιώσει ως οικογένεια: «Αυτό που ζητάμε είναι να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη. Όχι αναστολές. Θέλουμε όλοι όσοι είναι εμπλεκόμενοι, ακόμα και η οδηγός να έχουν ποινή κάθειρξης».

Για το αν έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη: «Αυτή τη στιγμή με την επικοινωνία με τους δικηγόρους είναι ότι έχουμε καταλάβει είναι ότι η δικαιοσύνη είναι σε πολύ μικρότερο βαθμό. Αύριο μπορεί αυτό να συμβεί και σε άλλα παιδιά».

Για το αν θα έρθει στην Ελλάδα: «Εννοείται ότι θα έρθουμε. Αυτή τη στιγμή λόγω κορωνοϊού θα περιμένουμε ώστε να έχουμε σχέδιο να μιλήσουμε και με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον γενικό εισαγγελέα».

Για το αν θα ζητήσουν νέα εξέταση από ιατροδικαστή: «Όταν ήρθαμε να παραλάβουμε τη σορό, αν θέλουμε να γίνει νέα εξέταση θα πρέπει να έρθει ξανά στην Ελλάδα και αυτό δεν ήταν δυνατό να συμβεί σε 2-3 μέρες».

Αν πιστεύει ότι οι δράστες ακούν τη συνέντευξη και τι έχει να πει στην ελληνική Αστυνομία: «Αυτό που έχω να πω είναι ότι θα αφιερώσω τη ζωή μου κυνηγώντας αυτά τα άτομα μέχρι αποδοθεί δικαιοσύνη. Λόγω κορωνοϊού και με την πάροδο του χρόνου πολλοί μπορούν να θεωρούν ότι το θέμα θα ξεχαστεί. Δε θα το αφήσω να συμβεί, έχω ανθρώπους πίσω μου που θα με βοηθήσουν».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.