«Με τον Σβαμπ ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερες αμυντικές και σίγουρες μεταβιβάσεις»

Metrosport Team07 Νοεμβρίου 2022

Ο Δημήτρης Πετκάκης, μέλος του γραφείου που εκπροσωπεί τον Στέφαν Σβαμπ και πρώην ποδοσφαιριστής, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τον Αυστριακό χαφ και όχι μόνο. Μιλώντας για τον Σβαμπ είπε αρχικά: «Είναι ένα παιδί 100% επαγγελματίας. Είτε παίζει, είτε δεν παίζει δουλεύει σαν ένα παιδί 18 χρονών που θέλει να αναδειχθεί. Το δείχνει με την ετοιμότητά του κάθε φορά που του ζητείται να βοηθήσει. Ο ΠΑΟΚ με τον Στέφαν μέσα έχει διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Κρατάει την ισορροπία στο κέντρο. Ο ΠΑΟΚ χωρίς αυτόν δέχεται περισσότερες αντεπιθέσεις.

Καθαρός κόφτης δεν υπάρχει στην ομάδα, ούτε ο Στέφαν είναι εξάρι, είναι οκτάρι, αλλά έχει καλύτερες αμυντικές αντιδράσεις. Σχετικά με το build up, με τον Σβαμπ έχει περισσότερες σίγουρες μεταβιβάσεις, δεν πάει τόσο στο ρίσκο. Με τα άλλα παιδιά έχει πιο πολλές πάσες ρίσκου. Αυτό δεν βοηθάει γιατί οι παίκτες που έχει ο ΠΑΟΚ ζητάνε την μπάλα στα πόδια. Κάθε ματς είναι διαφορετικό, αλλά δεν είναι ο Στέφαν για να μην παίρνει καθόλου χρόνο.»

Για τις αυξομειώσεις στην απόδοση του ΠΑΟΚ: «Οταν υπάρχουν αρκετές αλλαγές παικτών είναι δύσκολο. Ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε σταθερότητα. Θα την βρει από εδώ και πέρα και με κάποιες κινήσεις σε θέσεις που έχει ζητήματα θα δούμε σίγουρα καλύτερο ΠΑΟΚ. Κάποιοι ποδοσφαιριστές τώρα μπαίνουν στο κλίμα.»

Για την ευστοχία του Σβαμπ στις εκτελέσεις πέναλτι υπογράμμισε: «Εχει ψυχραιμία, αυτοσυγκέντρωση και πιστεύει στον εαυτό του. Το δουλεύει και στην προπόνηση αυτό. Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του».

Αναφερόμενος στο ντέρμπι της Λεωφόρου, τόνισε: «Ολοι όσοι παρακολούθησαν το ντέρμπι, είδαν ότι ο Ολυμπιακός δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες, άσχετα αν δεν σκόραρε και άλλα γκολ. Χθες είδαμε τον Παναθηναϊκό αγχωμένο, αλλά όταν είσαι στην κορυφή και παίζεις ντέρμπι αυτό έρχεται από μόνο του. Είδαμε τις ελλείψεις του, δεν τους βγήκε το πλάνο τους, όμως, έχουν σταθερότητα και παίρνουν βαθμούς. Αυτό το αποτέλεσμα κρίνει πολλά νομίζω» είπε αρχικά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.